Хасково

Проектът за приют за кучета в Хасково все още е на идеен етап

Проектът за изграждане на приют за кучета в Хасково засега все още е само на етап идея. Това заявиха днес в отговор на въпроси на Haskovo.info от общината.

Идеята е общински съвет да гласува средства за изграждането му в бюджета за 2017-та година, но все още няма нито определено място, нито ясна визия какво ще представлява самият приют, заяви пресаташето на кметството Диана Иванова. Според нея се спрягали няколко места, където можело да бъде направен приютът, но тепърва предстояло да се вземе решение и кметът Добри Беливанов да го одобри, а след това да бъде внесено като предложение в Общинския съвет.

Едно от оглежданите места е бившата станция ОСМА. Там обаче имало проблем със собствеността. Изграждането на изцяло нов приют би струвало над 100 000 лева, което било сериозна сума.

Междувременно обявената временна мярка за справяне с проблема с бездомните кучета – воденето им в общинския приют в Димитровград не дава резултат. От сключването на договора между двете кметства в съседната община са откарани едва двайсетина животни. Те се обезпаразитяват, кастрират, чипират и се връщат обратно на местата, където са заловени няколко дни по-късно.

Дискусията бе повдигната отново в публичното пространство след поредния случай на пострадал от улични кучета. Haskovo.info припомня, че 29-годишната Виолета Христова падна, след като срещу нея изскочили няколко животни. Жената е с два счупени прешлена и ще бъде прикована на легло в продължение на почти 2 месеца.

Днес съседи на пострадалата обявиха, че паркчето в кв. „Македонски“ до ОДЗ 22 продължава да бъде пълно с кучета, а след случая на Виолета има още пострадали само за два дни.

На легло след нападение от кучета – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.12.2016 17:34 17:34

Този кучкарник ще си остане само идеен проект, общината не знае какво прави, което се вижда от състоянието на града. Жалко за всички нас

теню тенев
теню тенев
07.12.2016 19:55 19:55

Първо Общината се извини второ обеща идеен проект Сега пийте една СТУДЕНА вода и чакайте И докато се изготви проекта Бай Добри ще се ПЕНСОНИРА и проекта СЪЩО

Анонимен
Анонимен
07.12.2016 22:39 22:39

Тия си гледат само техния келепир. Има да си чакамеееееее

Счетоводител
Счетоводител
07.12.2016 22:52 22:52

30 хиляди за украса си гласуваха, а за приют 100 хил. били много. Ай сега. Май някой здраво гушка.

ДЕСИ
ДЕСИ
08.12.2016 1:40 1:40

Ама ,всички от ГЕРБ са се научили интересно да лъжат ! БРАВО !!!!!! И ЧАКАМЕ от ВАС ДЪРЖАВА !!! БОКЛУЦИ !!!!!!!!!!

Райчо Райчев
Райчо Райчев
08.12.2016 8:59 8:59

Е толкова ли е трудно да организирате ловците да направят една хайка за един ден проблема ще бъде решен и то безплатно и без туй дивеч няма и само скучаят.Едно куче щом е на улицата се води вреден дивеч с нарастваща популация и трябва да бъде изтребен,човешкия живот е по важен от всичко.Всички знаем че тези приюти са само за точене на пари и тези пари могат да се пренасочът към бедните хорица които няма какво да ядът.

Back to top button