Любопитно

В Свиленград палят елхата в петък, следва богата програма с Коледен бал

Свиленград посреща Коледните и новогодишни празници богато украсен със светлинни фигури и орнаменти по главните улици и кръстовища. Детски шоу програми, изложби, концерти и балове са събитията, които са подготвени от общината за празничното настроение на жителите и гостите на града.

Светлините на коледната елха в центъра на града ще грейнат в петък в 17 часа. Преди това, от 16 часа за децата ще се играе Коледна щуротека с Дядо Коледа и много приказни герои. Малчуганите ще се забавляват и ще бъдат включени в шоуто с игри и подаръци.

Традиционният коледен базар на бул. „България” ще се открие в събота от 11 часа с концерт на народния певец Веселин Василев и танцьорите от клуб „Веселяци”. В коледните къщички посетителите ще намерят различни празнични сувенири, детски играчки, керамични и текстилни арт изделия, захарни и тестени лакомства, руски традиционни храни и напитки, скара и вино. Една от къщичките е предоставена от общината за благотворителни каузи.

Годишната изложба на местните творци ще се открие същия ден от 18 часа в Арт галерията. Изложбата представя творби на изящните и приложните изкуства с най-различни сюжети, стилове, техники и материали, като живопис, дърворезба, текстилно изкуство, графики.

„Вълшебна Коледа” е темата на конкурса за детска рисунка, обявен от общината, а най-добрите творби от него ще украсят фоайето на общинска администрация на 14 декември. От 16 часа ще бъдат наградени отличилите се малки художници. Рисунката, която е класирана на първо място, ще бъде отпечатана като коледна картичка от името на кмета, каквато е традицията вече над 10 г.

Коледен бал организира отново общината за всички спортни клубове на 15 декември в Спортната зала. Събитието ще започне от 15 часа. Ще бъдат наградени най-добрите спортисти и треньори за изминалата година.

Голям коледен концерт „Ой, Коледо” с участието на читалищните формации подготвя читалище „Просвета – 1870”. Той ще се състои на 19 декември от 18 часа в салона на читалището. Още два концерта са включени в коледната програма – на вокална група „Хармония” – на 16 декември от 18 часа в читалището, а на 24 декември от 11 часа коледния базар ще огласят с фолклорни изпълнения певчески групи при читалище „Изгрев – 1921”.

Празник на младото вино ще се проведе на 17 декември на коледния базар. Ще бъдат дегустирани тазгодишни местни вина. Най-добрите гроздови еликсири ще бъдат отличени с награди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button