Хасково

Хасково иска от държавата земята под бившата сграда на жандармерията

Община Хасково иска безвъзмездно собствеността на земята под бившата сграда на ОСМА, където преди години се помещаваше жандармерията. Тя се намира на входа на Хасково срещу Бирената фабрика. Докладна с искането се внася за одобрение в общинския съвет за декемврийската сесия от кмета Добри Беливанов.

Двуетажната сграда е собственост на общината, както и едноетажна в съседство. Както Haskovo.info писа, и двете се рушат. Имотът, върху който са построени сградите обаче е държавен – на Министерството на земеделието и горите.

Сградите са общински, а земята не се ползва от държавата по предназначение. Това възпрепятства кандидатстването по европейски програми и проекти, е записано в докладната.

Така общината иска да придобие безвъзмездно земята за бъдещи инвестиционни намерения, свързани със социалната дейност, обслужване на населението и придобиване на нов облик на пространството в непосредствена близост до областния град, се казва в докладната на Беливанов.

Haskovo.info припомня, че ОСМА е един от терените, който се оглежда от общината за изграждането на приют за бездомни кучета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.12.2016 10:16 10:16

Ако е за това да е приют за бездомни кучета ДА.
Но да не я изтъргуват за друго.
Нейсе Българиьо вече не ни трябват млади АГРОБИОЛОЗИ,народът трябва да е праст и тъп,но за това ще плащаме по късно…

Back to top button