Хасково

Хасковският съд отново пусна под гаранция митничаря Николов, този път срещу 4000 лв.

Хасковският окръжен съд измени мярката „задържане под стража“ за митничаря Симеон Николов в парична гарация от 4000 лв. Това стана по искане на адвокатите му.

Haskovo.info припомня, че на 25 ноември хасковският съд определи гаранция от 5000 лв. за обвиняемия по делото за корупция на ГКПП „Капитан Андреево“, по което с обвинения са още петима митничари и гранични полицаи. Последните също бяха пуснати от ХОС срещу 5000 лв. на 23 ноември.

Прокуратурата протестира мерките пред Пловдивския апелативен съд, който на 1 декември отмени решението на ХОС и върна Николов в ареста. Адвокатите на останалите поискаха отвод на съда и при новия състав на 6 декемеври аплативните съдии потвърдиха гаранциите за петимата.

Веднага след това защитниците на Симеон Николов поискаха ново изминение на мярката му „задържане под стража“. Днес те припомниха пред хасковския съд, че останалите са с потвърдени гаранции, а са със същите обвинения като техния подзащитен. Те определиха неговото задържане като репресия.

Хасковските магистрати отчетоха, че може да се направи обосновано предположение, че Николов е извършил престъплението в което е обвинен, но отхвърлиха опасността той да се укрие или извърши престъпление предвид чистото му съдебно минало, добри характеристични данни, семейно положение, постоянен адрес и съдействие на разследващите органи. Така съдът постанови по-леката мярка парична гаранция в размер на 4000 лв.

Определението подлежи на протест в тридневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Николов
Николов
11.12.2016 6:07 6:07

Задържането под стража наистина е сурова репресия – вижте само, че ден в ареста се приравнява към 2 дни затвор! Мярката се прилага ненужно в много случаи – от това лапат и адвокати, и съдии, някои си пишат дейност така! Трябва да се прилага само спрямо умишлени убийства, рецидивисти, изнасилвания, грабежи!!! Пример – вижте в Англия в кои случаи се прилага!!!

Анонимен
Анонимен
19.12.2020 11:54 11:54

TO ANGLIA e EDIN PRIMEEER….

Back to top button