Приеха правилата за кучешкия приют в ОСМА, жалят ги пред областния и прокуратурата

Хасково
Сесия

Хасковският общински съвет прие Правила за дейността на приют за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината, предложени от кмета Добри Беливанов.

Общинският съветник от Коалиция за Хасково Георги Пеев заяви, че те са незаконосъобразни и ще ги обжалва пред областния управител и окръжния прокурор. Той посочи, че Правилата не са норма и на база на тях не могат да се налагат санкции, каквито обаче са предвидени – от 100 до 5000 лв. за граждани и фирми. Той предложи да бъде изготвена програма и наредба.

Както Haskovo.info писа приютът за кучета в Хасково ще е в бившата сграда на ОСМА, където преди години се помещаваше жандармерията – на входа на Хасково срещу Бирената фабрика.

В приюта ще се настаняват бездомни, скитащи и изгубени кучета – за временно приютяване и отглеждане до намиране и предоставяне на стопаните им. За кучетата ще бъдат прилагани грижи от ветеринар, предвижда се възможност за осиновяване.

При ухапване на човек или животно от страна на куче – компаньон с известен собственик, собственикът на кучето се глобява. При застрашаване живота на пострадалото лице или животно, констатирано със съответния медицински документ, кучето се отнема принудително от собственика и се подлага на евтаназия съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност. Безнадеждно болни и стари животни също се предвижда евтаназия. За агресивни бездомни кучета също е предвидена процедура по умъртвяването им по закон.

След известен период от време кучетата ще се връщат на местата, където са били заловени. Ще се води и регистър на кучетата.

От общината стартираха обособяването на приют след зачестилите случаи на нападнати хасковлии от агресивни бездомни кучета, за които Haskovo.info писа.

Днешната сесия започна с минута мълчание в памет на жертвите в Хитрино.

Клетва като общински съветник положи Светослава Стоянова от Коалиция за Хасково на мястото на отказалата се Гинка Райчева.

Сесия

Още новини

loading...

13 коментара

 • Глупаци,пълни глупаци.Едно питане,кажете коко лв.ЗАПЛАТА си гласуваха тия …

 • Ех и ти Питаш колко лв заплата си са гласували Ами колкото да не умрът от глад ЗАВАЛЛИИТЕ

 • “След известен период от време кучетата ще се връщат на местата, където са били заловени. Ще се води и регистър на кучетата” .
  Пълен смях , значи ако те ухапе кастрирано куче по малко ще те боли . Смешници !!!!!

 • Тъпият закон е такъв, кучето се връща след кастрация обезпаразитяване поставяне на мрака или чип на мястото от където е взето…. и да искат нашите общински съветници не могат да го порменят това. Обаче браво че се сетиха да го направят в тая ОСМА , и бе зтова там си е ездин кучкарник и змиярник поне ще се ползва

 • .. До тук – добре.
  А кога ще намалят данъците за имотите в Хасково и данъците за автомобилите в Хасково! Тези данъци са едни от най- високите в цялата страна и са на фона на най- ниските пазарни цени на имотите и безпаричието на гражданите за покупка на жилище. Нали това бяха и най-ярките и завладяващи предизборни обещания на сега управляващите, преди да получат доверието на електората! И защо по тази тема никой не отваря и дума …

 • Правила за началниците има От министерството преди повече от година е заповедта за пенсиониране на началниците в пенсионна възраст. Само че в Хасково тя не се спазва. Наска си получава големите пари в общежитието, макар че отдавна е навършила години за пенсия. при това без да знае какво е истинска работа. Седи си в кабинета и се чуди каква глупост да измисли, че да се прослави още. Все едно славата й сега е малка. Голяма е и то каква само. Самозванка, интригантка, фалшива добродетелка, която “ражда идеи” само за да се кичи с чужд труд, докато си почива в кабинета или се разхожда като царица из вилаета си. Колев й козирува. РУО й козирува и награждава… Пълен резил отвсякъде. Никакви правила за работещите в образованието като нея. Едни и същи избрани се облажват с парите, докато другите мравчици им ги изработват. Никаква справедливост за работещия учител не може да има, докато управлението е в ръцете на готованци като Наска. Ха дано с правилата за кучетата, дето нападат хората, има най-после задействане на закона за пенсионирането на такива вечни началници като “ВЕЛИКАТА” пом.директорка на общежитието. Стига е яла, без да работи. Достатъчно остаря. Да отвори път на младите, дето им изсмука здраве и сили за собствените грандомански цели.

 • Уважаеми хасковлии вие трябва да се радвате а не да унивате защото едно е да те ухапе некастрирано куче а ДРУГО е да те УХАПЕ КАСТРИРАНО куче Ами това ще бъде своего рода ПРИВИЛЕГИЯ за УХАПАНИЯ например общинския съвет може да гласува ПОЧЕТЕН УХАПАН ГРАЖДАНИН на ХАСКОВО и други звания Така че се радвайте

 • Хайде, бе. Вкарайте в сила и в Хасково правилата за пенсионирането на началници, които отдавна са навършили години за пенсия. Наска от общежитието ще векува ли на поста пом.директор. Стига сте я държали там, за да хапе хората. Достатъчно поразии направи. Стига вече.

 • Амии,още нещо като добавка,няма връзка с кучкарника,но вие го прочетете и коментирайте…
  ПО ГОРЕ ИДЕ РЕЧ ЗА ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ: В ОД на МВР може ли някой да каже как стават тия работи?Началника на ПОЖАРНАТА Н.Вълчен,заместника му П.Виденов,ОДЧ към ОД МВР всички тия са се пенсионирали и продължават да работят на същите места като си вземат и ПЕНСИЯ и ЗАПЛАТА и вного други а иначе постоянно ревът че бюджетът е малък,не стига за нищо и т.н.и още нещо…
  Може ли един пенсионер от МВР или МО да се фъчка с униформата си като …
  Че то много пенсионери има от тия служби,полицай,пожарна,мо,ДАНС,НСО и т.н.
  Да си слагат униформите и ЮРУШ, аъъ?

 • В много коментарии съм чел за тая Наска непрекъснато я хулят и приканват към НАПУСКАНЕ Имам впечатлението че е голям ГьОНСУРАТ Захапала е яко цицата и цицали цица Типично по български докато

 • МВР не е това което беше, сега е пълна шуробажанащина…
  Тези двамата за които се пише по горе истина дори на Н-К ПБЗН Н.Вълчев и жена му назначиха на служба в ОД на МВР и тя началник… таа ето за това иде реч.Навремето такива филми нямаш…

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.