Хасково

Предвиждат 7 млн. за ремонт на разбитите хасковски улици, сменят светофара до театъра

7 млн. лв. да бъдат предвидени за ремонт на разбитите улици и тротоари в Хасково прие на днешната сесия общинският съвет. Увеличението в перото „Основен ремонт на дълготрайни материални активи“ е по предложение на кмета за Корекция на разчета за финансиране на капиталовите разходи на община Хасково за 2016 г.

Корекцията е във връзка със сигнали и констатирани разрушения по улиците и тротоарите на областния град, затрудняващи преминаването на колите и пешеходците.

От кметството обясниха, че парите се предвиждат сега в капиталовите разходи, за да могат да бъдат искани през 2017-а от финансовото министерство и други институции.

Сред корекциите е и увеличаване в размер на 35 000 лв. за закупуване на нови светофарни уредби с LED светлини. Сега част от светофарите се нуждаят от подмяна, защото са със силно компрометирана кабелна инфраструктура и технически морално остарели.

От общината посочиха, че става въпрос за подмяна на светофарите до театър „Иван Димов“, които често аварират и така се създават големи задръствания и предпоставки за инциденти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.12.2016 16:39 16:39

Ще, ще, ще. Ха дано, ама надали.

Коко
Коко
16.12.2016 16:53 16:53

Крайно време да сложат светофар и на кръстовището до съда! В пиков час там е УЖАС!

тодор
тодор
16.12.2016 19:25 19:25

като сменят светофара да помислят и за малко разширение на пътя. едвам минават две коли там. има голям тротоар в ляво който рядко се ползва!

quest_385 каза
quest_385 каза
16.12.2016 22:12 22:12

МЧного правилен Коментар на ТОДОР От светофара до театъра до този наСЪЕДИНЕНИЕ пътя е много тесен Тротоара с тополити и широк и ако се вземе от него поне 70 или 80 сантиметра движението в тази отсечка малко ще се облекчиЕ ще се отрежат 10 или 12 тополки но тово си заслужава Възможни са и други варианти но в общината никой не мисли там е ДЕН да МИНЕ ДРУГ да ДОЙДЕ пък и няма пари

някой
някой
17.12.2016 11:32 11:32

Със 7 млн. ще се направи канализация и път с акъла си от ж.к.“ Бадема“ до идеалния асфалт към палата на екскмета. Плащаме данъци като за световно.Докога ще търпим?Пак ли започва финансиране само на вече направеното.Знаем,че не сме в чертите на града,но крайно време е нещо да се направи за тези хора.Цяло лято гълтаме прахоляци,защото някой некадърник върху разбития асфалт насипа чакъл.След всяка кола облаци от прах.Закърпиха асфалта, който е в чертите на града.Другото – до следващите избори само обещания.

Back to top button