Хасково

Вандали строшиха новата рампа за инвалиди пред библиотеката в Хасково

Тази нощ вандали са строшили един от елементите на новата рампа за инвалиди на входа на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ и Регионалния исторически музей в Хасково.

Haskovo.info припомня, че рампата бе изградена за улеснение на достъпа на хора с увреждания в двете културни институции. По „Красива България“ бе направен и асансьор.

Библиотека

На днешния Игнажден традиционно в библиотеката се издават безплатни абонаменти, а читателите, които са закъснели с връщането на книги, няма да се глобяват.

Библиотека

Малко преди обяд във фоайето на библиотеката пък бе открита изложбата „От Игнажден до Васильовден“. Изложените материали, част от фонда на библиотеката, разкриват едни от най-обичаните и важни български празници: Игнажден, Бъдни вечер, Коледа, Стефановден, Нова година и Васильовден.

Сборници, графики, ноти и сканирани материали представят празниците с техните ритуали, забрани, гадания и предсказания, обредни вещи, храни и символи, метеорологични прогнози, наричания и благословии.

Отделено е внимание и на зимните празници в художествената литература.

Библиотека

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Fanki
Fanki
20.12.2016 16:15 16:15

Не се чудете това са сигурно младежи с ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО мислене и поведение Така ще е взривове насилие ткрошене убийства Нали сме евроатлантиции и ние

Атанасов
Атанасов
20.12.2016 19:57 19:57

Сложете едни дебели винкели та като ритне или удари да си строши ръката или краката .

Back to top button