Спорт

Наградиха най-добрите спортисти в Свиленград

Община Свиленград раздаде годишните награди на спортистите и треньорите с най-големи постижения през изминалата 2016 г.

За дванадесета поредна година през декември децата и младежите от всички спортни клубове се събраха заедно, за да се поздравят за положените усилия и постигнатите успехи. Традиционният коледен празник се състоя в Спортна зала-Свиленград. Наградите на отличените – плакети, грамоти и парични премии раздаде председателят на общинския съвет инж. Никола Динков.

Отминаващата 2016 г. бе ползотворна за развитието на спорта в община Свиленград. Градът бе домакин на национални и регионални шампионати по кик бокс, колоездене, футбол, пожаро-приложни спортове, тенис на корт, тенис на маса, хандбал и др. Тридесет и пет треньори по различните видове спорт – футбол, колоездене, спортна гимнастика, кик бокс, шахмат, спортни танци, пожаро-приложен спорт, йога, хандбал, борба, тенис на корт, тенис на маса, бадминтон работят с над седемстотин млади спортисти. Изявите на децата и младежите са на всички нива – от регионални до държавни и международни първенства и състезания.

През 2016 година наградите за най-добър спортист заслужиха петима млади таланти. Димитър Петров – състезател на Клуб по кикбокс „Тангра”. Той стана вицесветовен шампион за кадети през 2016 г. в Дъблин и вицебалкански шампион в стил киклайт контакт за 2016 г. във Върбас, Сърбия. Димитър Петров е и Шампион в стил киклайт контакт, фул контакт, и лоу кик за 2016 г. на държавните първенства в България. Носител е на златен медал от турнир за купа „Аполон“- Гърция.

Георги Георгиев – най-успешният състезател на Тенис клуб „Свиленград”. Десетгодишният спортен талант стана шампион във всичките пет регионални турнира с национално участие.

Награди

Спечели турнира „Санта Марина Къп“ в Созопол и получи квота за участие през 2017 г. в един от турнирите за деца на известния тенис треньор Патрик Муратоглу – Dutch bowl international в Холандия. За трети пореден път през 2016 година Георги отново бе регионален шампион на областите Хасково, Кърджали и Стара Загора и първият участник в Мастърс турнира на 12-те най-добри деца до 10 години в България. В Испания стана шампион на сингъл в големия международен турнир „CHAMPIONS BOWL“ и достигна финал и второ място в надпреварата на двойки. В проведена в началото на месец ноември в София официална квалификация Георги се нареди между четирите деца на възраст до 12 г., които получиха правото да бъдат част от националния отбор на България по проекта на Българската федерация по тенис – „Тенис тийм талант“. През декември Георги получи специална покана да участва в международен тенис турнир за деца в Академията на Рафаел Надал в Палма де Майорка – Испания.

Пеньо Василев от Шахматен център “Свиленград – 2013”. Като капитан на отбора той игра на първа дъска за спечелването на купата на малките градове на Спартакиадата в Перущица. Завърши на второ и трето място в генералното класиране на IX и X турнир „Тракийско конче” от общо 60 деца в групата. Спечели още 3 златни медала на открития турнир в Димитровград, Хасковски минерални бани и мемориал „Жеко Жеков”. Участва и в силния детски турнир в Раднево, където се класира на второ място от общо 50 деца. Още две втори места завоюва и на открити турнири в Раднево. С тези свои успехи Пеньо Василев се утвърди като най-силният шахматист до 18 г. в Свиленград.

Димитър Гочев е един от най-успешните танцьори на Клуб по спортни танци „Меджик”. През изминалата година благодарение на своя упорит труд и талант той спечели много награди и донесе много поводи за гордост.

Мартина Николова, възпитаничка на Спортен клуб по гимнастика „Александър Фотев”, се отличи през 2016-а като спечели 8 златни медала от различни републикански и държавни турнири.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button