Регион

Шофьорът на тира с цигарите за 5 млн. лв. остава в ареста, двама са освободени

43-годишният шофьор на тира с 1 360 мастербокса безакцизни цигари Камен Кръстев бе оставен в ареста от свиленградския районен съд по искане на прокуратурата.

Haskovo.info припомня, че Кръстев е обвинен в държане на стоки без бандерол в големи размери. Той бе задържан на 17 декември на ГКПП „Капитан Петко войвода“ при влизане в България от Гърция. В камиона бяха открити цигарите на обща стойност 5 084 000 лв. Според изготвеното заключение на вещите лица размерът на дължимия акциз, с който е ощетен бюджета е 2 881 000 лв.

Вчера на брифинг в Хасково главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че малко по-късно е бил задържан вторият шофьор, който е на 60 г. и е познат на полицията, както и митничар, за който се смята, че е подпомагал дейността на прекарващите цигарите. От митническата агенция обясниха, че митничарят е рестартирал рентгеновата система и така не се е запазила информация за товара на камиона.

Вече е издадена и заповед за общодържавно издирване спрямо 63-годишен българин, който е в основата на логистиката на престъпната схема. Предстои издаването и на европейска заповед за арест, защото има информация, че издирваният не е в страната.

Днес стана ясно, че вторият шофьор и митничарят са освободени след изтичането на 24-часовото им задържане и засега няма да им се повдигат обвинения. Продължава работата по издарванто на други лица, съпричастни към случая.

Мярката на Камен Кръстев може да бъде обжалвана пред Хасковския окръжен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button