Хасково

Хасковски преподавател е сред най-иновативните учители в света

Старши учителят по информатика и информационни технологии в хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ Гергана Петрова е сред тримата преподаватели от България, получили покана за участие на форума за най-иновативни учители в света в Торонто, Канада. Той ще се проведе през март 2017 г.

Преди дни в София се проведе заключителния за тази година семинар на Майкрософт на тема „Да изградиш и ръководиш иновативно училище. Предизвикателства“. На него бяха обявени имената на тримата участници от България за срещата в Канада, като другите двама са преподаватели в столични гимназии. ПМГ вече е призната за Майкрософт иновативно училище.

ПМГ

Петрова обясни пред Haskovo.info, че иновативното обучение не включва задължително използването на технологии на компанията. Целта е метафорично казано вратите и стените на класната стая да паднат и децата да се учат на креативно мислене, като използват модерните технологии. Тя сподели, че среща голяма подкрепа от ръководството на гимназията.Директорът на ПМГ Донка Маргаритова допълни, че вместо да се мисли как децата да се откъснат от мобилните си телефони, те могат да ги използват за усвояване на учебното съдържание.

Часовете на Гергана Петрова предлагат конферентни връзки с други класни стаи в гимназията, както и с такива по цял свят. Последно е имало две съвместни занимания с ученици от Азия. Работата по съвместни проекти също е важна в образователния процес, който в много от случаите протича на английски език.

39-годишната Гергана Петрова е най-младият преподавател, който ще участва на световния форум в Торонто. Тя работи и по развитие на дигиталното гражданство, което е сред приоритетите на ЕС и й предстои награждаване в Брюксел за успешната си работа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Снежана Стойнова
Снежана Стойнова
23.12.2016 18:11 18:11

Браво! Браво! Браво!

Имате грешка
Имате грешка
26.12.2016 7:48 7:48

Имате грешка. Най-иновативната в Хасково е Наска от общежитието. Тя е номер 1 в далаверите по оставане на началническия пост след навършени отдавна години за пенсия. НОБЕЛ! :)

За какво ти е?
За какво ти е?
26.12.2016 11:19 11:19

Подчертавам СРЕД

Back to top button