Хасково

13 почетни граждани се срещнаха с Беливанов, общината мисли за покриването на „Спартак“

Кметът Добри Беливанов покани на предпразнична среща Почетните граждани на Хасково. 13 от тях се отзоваха на поканата, съобщават от пресслужбата на кметството.

Беливанов заяви, че общината приключва годината в стабилно финансово състояние с привлечени инвестиции за около 100 млн. лв. Средствата са за санирането на над 70 блока, две училища и четири детски градини.

Среща

„Аз и моят екип сме насочили усилията си към привличането на инвеститори в новата индустриална зона „Узунджово“, този терен ни бе предоставен от министерстното на отбраната. Вече има проявен интерес от инвеститори. Създаването на нови предприятия с нови работни места ще задържи и ще върне младите хора в Хасково“ каза кмета.

Доктор Кирил Кокаличев заяви, че общината трябва да бъде като храм за всеки гражданин, и там всеки трябва да получи топло отнешение и отклик на проблемите си. „Това вече е налице“, подчерта д-р Кокаличев. Той приветства идеята за подобна среща и пожела здраве на присъстващите и на всички хасковлии.

Димо Костов апелира за по голямо внимение към спорта в града, защото Хасково е град с дълбоки традиции в различни видове спорт и хасковлии обичат спорта.

Среща

В отговор кметът запозна присъстващите с предстоящият ремонт на стадион „Хасково“, където с отпуснати от Министерството на спорта близо 550 000 лв. ще бъде ремонитран терена и ще бъде направено съвременно покритие на лекоатлетическата писта. Освен това вече започна ремонта на залата по борба на стадион „Младост“, от години покривът й протича при вески дъжд. Там ще бъде сменено и осветлението, предвиден е ремонт и на баните и тоалетните. Планира се и ремонт на стадион „Младост“, както на тревното покритие на терена така и на лекоатлетическата писта. Общината проучва възможностите за покриване на спортна площадка „Спартак“ и превръщането й в спортен комплекс. Освен това се търси вариант за изграждането на нови спортни игрища на терени предоставени на общината от Военното министерство. През пролетта ще бъде оформена спортна площадка и в пространството между улиците „ Дунав“ и „Стара планина“, която ще бъде с безплатен достъп.

„Трябва да има примери като вас, шампиони, които да запалят децата по спорта, ние ще осигурим условията за тренировки“, каза кметът Беливанов. Той сподели с почетните граждани и една своя идея за създаването на общинска спортна школа, към която да бъдат назначени треньори а тренировките на децата да са безплатни. За изминаващата 2016 година общината е финансирала спортните клубове в града с около 200 000 лева.

Среща

Кметът разказа на Почетните граждани за изграждането на временен приют за бездомни животни в бившата ОСМА. Здравеопазването и благоустрояването на града също бяха тема на разговорите.

Беливанов заяви, че подобни срещи ще станат традиция защото Почетните граждани трябва да знаят от първа ръка какво се прави и ще се прави в Хасково освен това те винаги биха били полезни със съвети защото всеки един от тях е достатъчно доказал се в своята сфера.

Почетните граждани бяха привестствани и от председателя на Общинския съвет Таня Захариева.

В първата среща между Почетните граждани и кмета участваха д-р Кирил Кокаличев, Иван Чаушев, Али Мехмедов, Боян Боев, Хаджи Снежана Гарабед, д-р Ирина Караманова, арх.Тенчо Димов, маестро Красимир Захариев, Дойчо Кръстев, Стефка Шопова, о.р. генерал Владимир Янев, адв. Господин Братанов и Димо Костов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.12.2016 19:30 19:30

Брей то като предизборно събрание, бай Добри за какво се готви че и магдалена изкипрена там първа помощничка

quest_385 каза
quest_385 каза
22.12.2016 20:03 20:03

Бай Добри не иска или не можа да разбере Той е КМЕТ и работата му е из града а не по СЕДЕНКИ със сладки приказки

Back to top button