Регион

Откриха 35 кила хероин в къща в село Радовец

35 кг. хероин са открити в къща в тополовградското село Радовец, съобщават от МВР. Специализираната операция е проведена на 21 декември, като в нея са участвали служители на ГДБОП, подпомогнати от областните дирекции на МВР в Сливен, Ямбол и Хасково.

Акцията е проведена след двумесечно наблюдение, осъществено от служителите на ГДБОП и колегите им от териториалния сектор на дирекцията в Сливен. Те са влезли в дирите на престъпна група, която се е опитвала да продаде 40 кг. хероин.

Първото количество от 5 кг., е заловено в момента на предлагането му на паркинга на голяма търговска верига в Ямбол. На място са задържани четирима мъже, съпричастни към престъпната дейност. Дрогата е открита в автомобила на дилъра. След това са открити и 35-те кила в Радовец.

Иззетият наркотик е с много висока чистота, близо 60%. По цени на съдебната система стойността е около 2 млн. лв., а при улично разпространение цената е многократно по-висока.

Общо 22 претърсвания и изземвания са извършени само за 36 ч. Един от задържаните е от Ямбол, а другите трима – от с. Радовец. Те са обвинени за разпространение на наркотици. Трима от четиримата обвиняеми вече са осъждани.

Задържаният хероин е бил предназначен за вътрешния пазар. Това е рекордно количество от този вид дрога, открито в жилище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button