Хасково

Хасковско на прага на грипна епидемия, 208 минаха през Спешно по Коледа

Хасковска област е на прага на грипна епидемия. За последната седмица, повалените от вируси са 273 на 10 000, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция – Хасково.

Прагът, при който се обявява грипна епидемия е 310 болни на 10 000. За сравнение през предходната седмица болните бяха 169 на 10 000.

От здравната инспекция очакват, че зимната ваканция на учениците ще намали вълната от нови болни.

Сега върлува грипът „Хонконг“, който е класически тип грип. Този вирус е относително нов, като 90 % от новорегистрираните сега случаи са свързани с този щам.

В началото започва с температура, главоболие, болки и обща отпадналост. Вирусът задържа хората по 3-4 дни на леглото. Лекарите препоръчват болестта да не се кара на крак. Ден преди да се разболеем, вече предаваме вируса. Това означава, че в стая с 9 души ще заразим поне трима от тях.

От МБАЛ-Хасково съобщиха, че в трите почивни дни по Коледа през Спешно отделение са преминали 208 човека, от които 125 са приети в болницата. През почивните дни не е имало сериозни инциденти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button