Хасково

Спират плановите операции и детските консултации при грипна епидемия в Хасковско

Днес се очаква да бъде обявена грипна епидемия за Хасковска област. Това ще стане след срещата на общопрактикуващи лекари в Регионалната здравна инспекция.

Заболеваемостта продължава да се покачва, съобщи за Haskovo.info директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова. Сега тя е над 300 болни на 10 000 човека, а вчера беше 273 на 10 000. Грипна епидемия се обявява при 310 на 10 000.

От Здравната инспекция уточниха, че когато бъде обявена грипна епидемия ще се ограничат плановите операции, женските и детските консултации. Учениците са в зимна ваканция и така е ограничен контактът между тях.

Haskovo.info припомня, че сега върлува грипът “Хонконг”, който е класически тип грип. В началото започва с температура, главоболие, болки и обща отпадналост. Вирусът задържа хората по 3-4 дни на леглото. Лекарите препоръчват болестта да не се кара на крак.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button