Хасково

БЧК подпомогна три деца, пострадали в катастрофи

Представители на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Хасково връчиха финансова помощ на родителите на Жанета Стоянова, Зейнел Зинел и Златина Язанова.

Сумите – по 600 лв. за всяко семейство – идват от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно транспортни произшествия.

Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от БЧК, МВР – Пътна полиция и други организации, припомня Haskovo.info. През 2008 г. към него се присъединиха министерствата на транспорта и на здравеопазването, асоциациите на производителите и вносителите на автомобили.

Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители досега фондът е подпомогнал 606 семейства от цялата страна за лечението и възстановяването на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни инциденти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button