Хасково

Издирват боса от Момково по аферата с цигарите за 5 млн. лв., шофьорът остава в ареста

Организаторът на прекарването на цигарите за над 5 млн. лв., които бяха спипани в тир на ГКПП „Капитан Петко войвода“ на 17 декември все още се издирва. Това е Геньо Генев от свиленградското село Момково. Това стана ясно на днешното заседание в Хасковския окръжен съд по обжалване ареста за шофьора на тира – 43-годишният Камен Кръстев.

На Кръстев бе наложена постоянна мярка „задържане под стража“ на 21 декември от Свиленградския районен съд. Той обжалва и днес поиска от съда по-лека мярка за неотклонение.

Haskovo.info припомня, че Кръстев е обвинен в държане на стоки без бандерол в големи размери. Той бе задържан при влизане в България от Гърция. В камиона бяха открити 1 360 мастербокса безакцизни цигари на обща стойност 5 084 000 лв. Според изготвеното заключение на вещите лица размерът на дължимия акциз, с който е ощетен бюджета е 2 881 000 лв.

На брифинг в Хасково главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че малко по-късно е бил задържан вторият шофьор, който е на 60 г. и е познат на полицията, както и митничар, за който се смята, че е подпомагал дейността на прекарващите цигарите. Той е рестартирал рентгеновата система и така не се е запазила информация за товара на камиона.

По-късно стана ясно, че вторият шофьор и митничарят са освободени след изтичането на 24-часовото им задържане и засега няма да им се повдигат обвинения.

Днес стана ясно, че нови задържани по случая няма. Генев се издирва, а Сашо Тенчев, който бил свръзка между шофьорите е трябвало да вземе 2000 евро.

Съдът прие, че има обосновано предположение, че Кръстев е извършил престъплението в което е обвинен. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 2 до 8 г. и има опасност да се укрие.

Отделно разследването е в начална фаза, не е открит организаторът на канала, като има данни и за по-тежко деяние, за което сега няма повдигнато обвинение. Така Камен Кръстев бе оставен в ареста, а решението на Хасковския окръжен съд не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button