Хасково

Вдигат с паяк колите, които пречат на снегорините в Хасково

Основните улици в Хасково са почистени от снега, а стръмните са и опесъчени. Обработването на улиците е започнало още от полунощ, съобщават от пресслужбата на кметството.

Сега машините навлизат в по-малките улици по кварталите, съобщи заместник-кмета Велин Балкански.

В Хасково от снегопочистващата фирма „Атастрой“ работят 12 снегорина и 3 пясъкоразпръсквача – един автоматичен и два ръчни.

От „Екопрогрес“ в почистването са включени 5 машини и 2 пясъкоразпръсквача, те са на основните булеварди и улици. Има готовност още два снегорина да влязат в действие, но щаба по снегопочистване е преценил, че засега това не се налага.
Тротоарите и пешеходната зона в града също се почистват.

9 машини почистват общинската пътна мрежа от полунощ. Няма непроходими пътища. Снежната покривка е около 10 сантиметра има много снегонавявяния заради силния вятър.

От община Хасково напомнят на шофьорите да не паркират на улиците за да могат машините да почистят снега. Паркиралите неправилно коли могат да бъдат отстранени с „паяк“, а шофьорите им санкционирани.

Почистването на снега на тротоарите пред жилищни сгради и търговски обекти е задължение на собствениците или наемателите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Асибе
Асибе
31.12.2016 11:17 11:17

Кмете пратете Атастрой да почиства кв.Република не само по избори да ми се мяркате вие и Атаманчо…….

пука му на Атаман на сайдера
пука му на Атаман на сайдера
31.12.2016 13:41 13:41

Той Атаманчо сега пирува някьде с кмета, ама на края ще опьне парите.Много му дреме за вас в Република.

Мариета
Мариета
31.12.2016 14:29 14:29

Кметеее ела сам да почистваш Орфей ако си мъж. Тази година пракараме най грозната зима заради тъпата работа на Беливанов.На изборите как ще идваш на Орфей и кой ще те допусне до квартала?

Kрадци нищо друго няма да гласувам за ГЕРБ

Back to top button