Регион

Тирове се завъртяха на магистрала „Марица“ и Е-80, села остават без ток

Тази сутрин тир се е завъртял на автомагистрала „Марица“ и е затруднил движението. Подобна е била ситуацията на Е-80 при изхода от Харманли. Камионите вече са отстранени от пътните платна, съобщават от областна администрация.

Пътищата в Хасковска област са проходими при зимни условия. Няма затворени пътни участъци, това докладваха на областния управител Станислав Дечев дежурните служби. Единственото ограничение за движение е наложено в община Тополовград. Там всички автомобили – леки и товарни, задължително трябва да се движат с вериги.

В останалите общини от областта пътищата са проходими, обработени и почистени, на места до черно, съобщи дежурният в Областно пътно управление Хасково. Той уточни, че по републиканската пътна мрежа в региона са изведени 70 снегорина, пясъкоразпръсквачки и друга снегопочистваща техника.

Няма бедстващи хора в Хасковска област, но обстановката остава сложна. Областният управител лично следи ситуацията в региона и вече обходи най-критичните места. Сега започва отново да вали сняг в някои райони.

Има достъп до всички населени места, снабдяването с храни е гарантирано. Работи се по възстановяване на електроподаването. За сега без ток са в Маджаровско селата Сеноклас, Горноселци, Ламбух и Хухла. В Ивайловграска община се работи по възстановяването на тока в Попско, Черничево и Конници.

В Хасково част от кварталите също все още нямат електричество. Аварирал е електропровод до мотопистата. От EVN увериха, че се работи по отстраняване на аварията.

От EVN съобщават, че към 13:30 часа в Хасковска област ситуацията постепенно се нормализира, засегнати са основно села от общини Харманли и Свиленград.

Екипите са оборудвани със специализирана техника и инструменти. За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ДАНЪКОПЛАТЕЦ
ДАНЪКОПЛАТЕЦ
31.12.2016 13:37 13:37

ОБЛАСТНИЯ НАБЛЮДАВАЛ ОБСТАНОВКАТА. ЧИСТИТЕ, РИНЕТЕ, ХВЪРЛЯЙТЕ ПЯСЪК И ЛУГА. НИДЕЙ ТИ НАБЛЮДАВА, ЧИСТЕТЕ БЕ МАУЦИ.
10 СМ СНЯГ И БЛОКАЖ, КАТО Е СУХОQ СЕ СНИМАТ ДА НОВА И НЕЧУВАНА ТЕХНИКА, КОЯТО НАМ КО СИ, НАМ КО СИ. КАТ ЗАВАЛИ, МИШКИ, КРИЯТ СЕ И МЪНКАТ- ГОЛЯМ БИЛ СНЕГА. АМ КЪВ ДА Е БЕ.

1234567
1234567
31.12.2016 13:52 13:52

А бе ма*к, стига си плямпал пред монитора! Излез и си изпълни и ти задълженията и си изчисти пред блока или двора! От такива като теб е стигнала до там държавата!

8910 11 12 13
8910 11 12 13
31.12.2016 14:12 14:12

Прьста си не мьрдам. ГЕРП са управляващи-да направят сега една бригада „В помощ на Добри“ и да чистят. Властта не е само хахо-хихи и хубави заплатки, а е и отговорност.

Дянко
Дянко
31.12.2016 14:26 14:26

Кметът на Хасково Беливанов веднага да бяга извън страна каква работа бе човек.До кога ще бъдем без ток и вода бе? И аз все питам защо сме гласували на теб.

Кой ли знае сега каде празнува пък ние на студено да стойм. Няма да гласувам за ГЕРБ

Back to top button