Хасково

Очакват усложнения в пътната обстановка, не се препоръчват пътуванията

Обстановката в Хасковска област остава сложна, заради снеговалежа и силния вятър, който причинява снегонавявания, съобщават от областна администрация.

Сега вали сняг почти в целия регион. Пътищата са проходими при зимни условия. Ограничение има само в района на община Тополовград, където движението с вериги е задължително за всички автомобили. Това докладваха на областния управител Станислав Дечев дежурните от ОПУ – Хасково. Те уточниха, че вече е изведена на терен допълнителна техника за снегопочистване и над 70 снегорина и пясъкоразпръсквачки работят по републиканската пътна мрежа.

Затворен за движение остава пътят Симеоновград-Гълъбово. По-рано през деня в района на Калугерово, стана тежка катастрофа. Сблъсък на турски ТИР и лек автомобил доведе до смъртта на двама души, а един е ранен и е в болницата в Харманли. Екипите на КАТ продължават работа на място, за да изтеглят от платното тежкия камион.

Вече е възстановено електрозахранването в цялата област. От EVN информират, че единствено все още се работи по отстраняване на авариите в община Ивайловград, където няколко населени места са без ток.

Областният управител продължава да следи ситуацията в областта. В момента няма бедстващи хора, осигурено е снабдяването на всички населени места, медицинската помощ също е гарантирана.

Възможно е обстановката да се усложни с настъпването на нощта, затова препоръката на губернатора е да не се предприемат пътувания, освен ако са крайно належащи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button