Регион

Инвестиционна програма за 1.6 млн. лв. в Димитровград

Планираният размер на инвестиционната програма на община Димитровград за 2017 г. е 1 611 400 лв. Тя е заложена в проекта за новия общински бюджет.

908 600 лв. ще са от целева субсидия за капиталови разходи, 702 600 лв. – от собствени бюджетни средства на общината, част от които от постъпления от продажба на общински нефинансови активи.

След уточняване на преходния остатък от 2016 г., в инвестиционната програма за 2017-а ще бъдат заложени обекти, финансирани със средства от него, което ще доведе до промяна в окончателния й размер.

Сред по-важните акценти в инвестиционната програма са преходните обекти от 2016 г. – изработване на проект за Общ устройствен план, изграждане на площадки и увеселителни съоръжения в детските заведения, изграждане на детски площадки, реконструкция и модернизация на спортна зала „Младост“. За залата се предвижда промяна в геометрията и броя на трибуните, изграждане на ново междинно ниво в основното фоайе, възстановяване на конструктивните елементи на сградата. Предвижда се още топлоизолация и нова облицовка на стени и тавани, ремонт на покрива, подмяна на дограма, ремонт на санитарни възли, изграждане на пожароизвестителна и оповестителна инсталация, противодимни люкове.

Новите обекти са – изграждане на водопровод и асфалтиране по бул. „Раковски“, бул. „Христо Ботев“ и основен ремонт на помпена станция на минерален извор в Меричлери.

Проектът за бюджет на община Димитровград е с рамка по приходната и разходната част в размер на 32 975 170 лв. От данъчни приходи се очакват 3 426 000 лв., а от неданъчни – 12 718 263 лв.

Общественото обсъждане на проекта за бюджет ще е на 5 януари от 17 часа в зала „Гросето“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button