Изхарчили сме повече ток на Нова година от Коледа

Хасково
Електричество

Оперативните данни на EVN България показват, че в периода 31 декември – 2 януари клиентите на дружеството са консумирали общо 93 332 MWh (мегаватчаса) електроенергия. Тези стойности са по-високи от потреблението от същия период година по-рано, когато са консумирани общо 92 495 MWh.

Потреблението от 93 332 MWh сега надвишава потреблението по време на коледните празници, когато клиентите на дружеството са консумирали 90 175 MWh електроенергия.

Върховият товар по мрежата е регистриран на 31 декември, когато е бил 1 858 MW (мегавата), сочат диспечерските данни на дружеството. Тази стойност е близка до върховия товар година по-рано, регистриран на 31 декември 2015 г. и е бил 1 883 MW.

Всеки клиент може периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от електромера, напомнят от дружеството.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.