Хасково

Хасковлии се жалват от бусове, кръстосващи пешеходната зона

За микробуси и камиони, минаващи през пешеходната зона на областния град, сигнализираха за пореден път читатели на Haskovo.info, които изпратиха и снимка.

Хората недоволстват от това, че колите се движат и когато по главната има много хора.

Haskovo.info припомня, че през юни миналата година общинският съвет гласува промяна в наредбата, с която се наложи такса за автомобилите, навлизащи в пешеходната зона. Това бе направено заради разбиването на новата настилка на центъра.

Таксата е 30 лв. на месец за един основен и един резервен автомобил до 1.5 тона, лек автомобил – 10 лв. на час, микробус – 15 лв. на час, товарен автомобил до 3.5 тона – 30 лв. на час за конкретно посочен интервал от време.

От общината съобщиха за Haskovo.info, че има издадени разрешителни на автомобили да минават през пешеходната зона на областния град в съответните часове. Те се издават от общинска полиция. От кметството обаче заявиха, че ще проверяват сигналите на гражданите.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button