Хасково

27 снегорина са в готовност в Хасково, глобяват неправилно паркираните коли

Да не се паркират автомобили по основни пътни артерии призоват от общината във връзка със задаващите се снеговалежи.

Както Haskovo.info писа, днес заседава Общинският щаб по снегопочистване. Служителите обсъдиха мерки за по-ефективно почистване от сняг и опесъчаване на улиците в града и общинската пътната мрежа.

Една от основните пречки за бързо и качествено почистване на снега от улиците са паркиралите на платното автомобили. Шофьорите на неправилно паркираните коли ще бъдат санкционирани от дежурни служители на КОРЗ и Общинска полиция.

В готовност за работа са 7 снегорина от общинското предприятие “Екопрогрес“ два от тях са и пасъкоразпръсквача, има и един ръчен пяскъкоразпръсквач.

От снегопочистващата фирма „ Атастрой“ са декларирали готовност с 12 снегорина за града и 2 пясъкоразпръсквача, както и за 8 снегорина за пътищата в общината и 1 пясъкоразпрасквач.

Почистването от сняг на тротоарите е ангажимент на сметопочистващата фирма.

От община Хасково напомнят, че отговорността за почистване на снега пред офиси и търговски обекти е задължение на собствениците и наемателите им.

Гражданите могат да подават сигнали за непочистени и неопесъчени улици и пътища на телефона на щаба по снегопочистване 038 624939.

В същото време читател на Haskovo.info ни изпрати снимки за поредното неправилно паркиране в областния град на почистен от снега тротоар до детска градина. Хората се ядосват, че трябва да вървят по заледената улица.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.01.2017 18:10 18:10

На ул.Драгоман и Сливница тротоарите не са почистени!!! А колко коли има спрени на пътя, на тротоарите , хем не почистено, хем тротоарите заети от коли, а майки с деца по средата на пътя ли да ходят???

Анонимен
Анонимен
04.01.2017 21:25 21:25

Паркираните автомобили им са оправдание за калпавата работа, а където няма автомобили защо пак е ледено и непочистено??? Очистят 1 улица в центъра и си мислят че с това приключва снегопочистването в целия град. Паднаха 8 см сняг и блокираха всичко, пук не дай си Боже да завали обилно… Хаос и безумие

Ххх
Ххх
05.01.2017 8:30 8:30

Напротив този читател да прочете закона за движение по пътищата и тогава да праща снимки там няма знак за забрана водача е длъжен да остави място за преминаване на пешеходци и мен ме глобиха там но обжалвах и нищо не платих на общинска полицаите да си прочетът домашното и тогава да глобяват

Back to top button