Хасково

170 машини очакват поледицата и снега в Хасковско от тази вечер

170 машини вече са в готовност в Хасковска област преди очаквания тази вечер леден дъжд, който ще премине в обилен снеговалеж, съобщиха за Haskovo.info от Областно пътно управление.

Има 12 допълнителни снегорина и друга техника на разположение на Областното пътно.

Машините, които ще чистят автомагистрала „Марица“ са 38, а останалата част от републиканската пътна мрежа ще се поддържа от 132 машини. Сред снегорините има и 5 роторни за разчистването на големите преспи.

От ОПУ допълниха, че имат пясък, сол, както и химикали, с които ще се обработват заледените пътища. В горивата на снегорините ще се наливат добавки за да работят при екстремните минусови температури.

Не се изключва временно затваряне на определени пътни участъци.

Влошаването на времето в Хасковска област се очаква да започне тази вечер. В началото най-вероятно ще завали леден дъжд, който ще премине в обилен снеговалеж. Температурите в следващите поне четири дни ще са изключително ниски с минимални до минус 20 градуса.

Не се препоръчват пътуванията, хората трябва да се снабдят с храна и лекарства за няколко дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бяла мечка
Бяла мечка
05.01.2017 10:52 10:52

Стига сте плашили хората.Тук ако дойде сибирски студ,цялата държава ще блокира.Ние не можем да се справим с температури от рода на минус 35-40,ще замръзне и тока в шибаната България.

иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
05.01.2017 15:42 15:42

Аааа не е така нищо не може да замръзне у нас България е пълна със ЗВЕЗДИ като почнеш от БАЩИЦАТА през СТОИЧКОВ и стигнеш чак до НИКОЛЕТА От тях непрекъснато струи светклина и ТОПЛИНА за това снега се топи а ПЕНСИОНЕРИТЕ се топлят без ПАРИ

Back to top button