Хасково

Болницата се препълни след усложненията от грипа, Инфекциозно с нов шеф

Капацитетът на Детско и Инфекциозно отделения на хасковската болница вече е запълнен и днес изпълнителният директор на МБАЛ д-р Георги Гелов издаде заповед за разкриването на допълнително легла.

Повечето от пациентите там са деца с усложнения от грипа – пневмонии, менингити, стомашно-чревни разстройства.

В Детско леглата са 36, а тези в Инфекциозно – 25. И към двете отделения вече се разкриват по 10 болнични легла допълнително.

Болница

Както Haskovo.info писа грипната епидемия за градовете Хасково и Харманли е удължена до понеделник включително, а тази за Димитровград е до 10 януари. Ограничени са имунизациите, профилактичните прегледи, детските и женски консултации, плановите операции и свижданията.

Междувременно, след проведен конкурс началник на Инфекциозно отделение вече е досегашният лекар ординатор д-р Красимира Кинова. Дългогодишният началник д-р Петър Хубенов остава лекар там. Старша сестра е Елена Христонова, а досегашната Дора Русева напуска.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kozirog
kozirog
05.01.2017 20:10 20:10

niamam dumi za t. n .dr.Kinova za tazi fracla grandomanka Gospod da pomaga na bolnite tam

Я не пишете
Я не пишете
05.01.2017 20:21 20:21

Я не пишете глупости. Аман от злонамерени клюкари. Доктор Кинова е един много добър лекар.

Back to top button