Хасково

Кола с пътуващи за болница се заби в преспите край Караманци, падна и дърво

Рано тази сутрин между селата Караманци и Петелово лек автомобил е излязъл от пътното платно и се е забил в преспите сняг. В него са пътували двама души, тръгнали за болница в Пловдив, съобщават от областна администрация.

Колата е изтеглена от екип на противопожарната служба в Хасково, пътниците са невредими.
С още един инцидент са се справили рано сутринта пожарникарите. На пътя Добрич –Димитровград е паднало дърво, което е препречило пътното платно. Препятствието вече е отстранено и пътят е проходим.

Всички пътища в Хасковска област са проходими при зимни условия. Продължава почистването на пътните отсечки. Забранено е движението на тежкотоварни камиони над 12 тона в целия регион. Областният управител Станислав Дечев от рано сутринта лично инспектира хода на почистващите дейности по автомагистрала “Марица“, по пътя Димитровград – Стара Загора и Хасково -Кърджали.

Сняг

По данни на снегопочистващите фирми цялата налична техника и човешки ресурс са мобилизирани за справяне със ситуацията. „Целта е да се работи сега, защото след обяд температурите започват да падат рязко и тогава ще бъде много по–трудно“, заяви Дечев.

По данни на EVN няма населени места без електричество в Хасковска област. В дружеството работи кризисен щаб, който реагира своевременно на всички сигнали. Водоподаването е нормално.

По данни на хасковската метеорология снощи над Хасково са паднали 30 л./кв.м. дъжд. Средно за областта количеството е 10-15 л./кв.м. Най-много сняг е натрупал в Хасково и в западната част на областта. В района на Сакар духа силен вятър.

Още този следобед ще започне рязко понижение на температурите, предупредиха от метеорологичната служба. Застудяването ще продължи и през двата почивни дни. Валежите от сняг постепенно ще спират.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button