В Димитровград удължават ваканцията на учениците до четвъртък, в Хасково – умуват

Регион
Ученици

Кметът на Димитровград Иво Димов издаде заповед 9, 10 и 11 януари да бъдат неучебни дни за учениците в цялата община. Причината е многото болни от грип и тежките зимни условия.

Ръководствата на училищата трябва да предприемат необходимите действия за уведомяване на учениците за неучебните дни, както и по отношение на учебното съдържание, съгласно нормативните изисквания.

На практика училищните сгради не се отопляват от 23 декември миналата година. Усложнената зимна обстановка с рязкото падане на температурите не позволява децата да учат при нормални условия в училищата от понеделник, както беше определено от Министерство на образованието.

Позовавайки се на правото си по закон да определи три дни за неучебни, кметът Димов издаде и настоящата заповед.

Кметът на Хасково Добри Беливанов заяви пред Haskovo.info, че ще се консултира преди да издаде подобна заповед. Изчакват се и указания от образователното министерство.

Още новини

loading...

12 коментара

  • А кмета на Хасково не може ли един път да поеме отговорност /и то за децата/ без да се “консултира”?????

  • Съгласна съм не смятам че е редно учениците при -17 градуса и то без отоплявана сграда от 2 седмици да ходят на училище… еденствено повече болни ще станат. Господин Беливанов как мислите? Не сме ли прави???

  • МИСЛЕТЕ Г-Н БЕЛИВАНОВ МИСЛЕТЕ АЗ ДОКАТО МИСЛИТЕ ВЕЧЕ СЪМ РЕШИЛ ДРУГАТА СЕДМИЦА НЯМА ДА ПУСНА ДЕЦАТА НА УЧИЛИЩЕ НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ГИ ГЛЕДАМ БОЛНИ В КЪЩИ

  • МОН вече се произнесе : Кметовете да се възползват от правото си на 3 неучебни дни,поради много ниските температури !!!

    • Дано кмета се възползва от това и даде. Не ми се вярва, но все пак ще предотвйрти масов брой болни… в марица пише че дори доктор янакиев е предложил да се удължи все пак е доктор

  • Не е справедливо в една област един град да има а другите не… все пак и тук има болни а и с тези температури не е за излизане просно

  • При тези ниски темп. И при положението с затоплянето на класните стаи което ще е невъзможно трябва да се даде цялата седмица ваканция… Тия монове те да отидат в тия училища на тях да им е студено те да ходят цялата седмица пеша сутрин при -15° .

  • При тези ниски темп. И при положението с затоплянето на класните стаи което ще е невъзможно трябва да се даде цялата седмица ваканция… Тия монове те да отидат в тия училища на тях да им е студено те да ходят цялата седмица пеша сутрин при -15° .

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.