Без промяна на данъците в Хасково, повече пари за култура, инвитро и даровити деца през 2017-а

Хасково
Обсъждане

Няма да има промяна в данъчните ставки в община Хасково през 2017 г., съобщи за Haskovo.info кметът Добри Беливанов на общественото обсъждане на проекто-бюджета за 2017 г. Неговият заместник Велин Балкански уточни, че е заложена по-голяма събираемост.

Закритият преди време Народен оркестър ще бъде възстановен от общината. Той ще е в Младежкия център, ще има съвместна дейност с ансамбъл “Южняче”, а за оркестъра в бюджета вече са заложени 110 000 лв.

Помощите за инвитро и инвиво процедури са 50 000 лв., с 10 000 лв. повече от 2016 г. За културния календар в новия бюджет са планирани 270 000 лв. с 4000 лв. повече, субсидиите за спортните клубове – 200 000 лв., спортен календар – 75 000 лв., стипендии за деца с изявени дарби – 20 000 лв., с 5000 лв. повече от 2016-а.

От Младежката структура на БСП предложиха общината да заложи 50 000 лв. за младежки дейности и да изработи програма, по която да се кандидатства за тяхното усвояване. Беливанов каза, че ще разгледа искането и посочи, че вече е решено сформирането на Младежки общински съвет. Призьори от Олимпиади, Световни и Европейски първенства също ще получават финансова помощ.

Обсъждане

От общината обявиха 13 обекта за извършване на текущи ремонти: танцова зала на ансамбъл “Хасково”, читалището в кв. “Болярово”, спортна площадка, съблекалните на стадион “Младост”, фасади на Паскалевата къща, кметството в с. Стамболийски, покрива на зала “Тангра”, ремонт в спортна площадка “Спартак”, Художествената галерия, теътр “Иван Димов”, читалище “Кадрие Лятифова”, гробищните паркове и отоплителната инсталация в читалище “Заря”.

Стратегическите обекти, включени в прогнозната капиталова програма са: ремонт на стадион “Хасково”, благоустрояване на междублокови пространства, изграждане на видео-наблюдение, канализация на ул. “Тимок”, подпорна стена на ул. “Черешово топче” и СУ “Паисий Хилендарски”, отводняване на ул. “Габрово”, пълен инженеринг, техническо оборудване, доставка и монтаж на котел в детски градини 3, 16 и 18, проектиране на парк над ДНА, проект за доизграждане на канализационна мрежа в кв. “Болярово” и основен ремонт на улици и общински пътища на територията на общината. Средствата от целевата субсидия за 2017 г. са 1 282 600 лв.

Обсъждане

Заложени са за ремонт участъци от улиците: “Тимок”, “Розова долина”, “Македония”, “Драгоман”, “Найчо Цанов”, “Люлин”, “Воеводска”, “Охрид”, “Марони”, “Санкт Петербург”, бул. “Илинден”, “Асенова крепост”, “Амур”, “Тополница”, “Иван Асен втори”, “Странджа планина”, “Рила”, бул. “Освобождение”, “Червена стена”, “Св. св.Кирил и Методий”, “Пирот”, бул. “България” – юг и север, “Акация” и “Правда”.

В края Беливанов каза, че общината остава отворена за гражданите, които имат своите предложения, преди окончателното приемане на бюджета.

Още новини

loading...

6 коментара

  • Добри Льжеца кога смята да си изпьлни обещанието за намаляне на такса смет,срещу която толкова уеха в опозиция? Ееееех,има още време до празника на ГЕРП 1 април,тогава смятам да ги поздравя в национален ефир като не става по друг начин.

  • Браво на Хасково ! За жалост така наречения ГЕРБ в Симеоновгрд предаде избирателите си и сега ще плащаме над 30% увеличение заради купените ” съветници ” от разпадналата се ГЕРБ – Симеоновград.

  • Евгени, какво ГЕРБ СИМЕОНОВГРАД бе човече, че тя партията от година е преватизирана от семейството. Наглост и смех!!!!!!!!!!!

  • Стръмното нагорнище с паветата на ул. “Кавала” кога ще го оправите? Направихте хубави тротоари по отсечката м/у ул. “Стара Планина” и бул. “България” ( с наши пари естествено), не поставихте обезопасителни парапети до No 13 на улицата, както бяхте обещали. Цялата стръмна част на ул. “Кавала” е укривена, на места с павета на места с асфалт и пропада. Моля оправете участъка, преди да е пропаднал и новия тротоар!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.