Грипът отстъпва в Хасково и Харманли, обявиха епидемия в 3 общини

Хасково
Студ

Болните от грип в Хасково и Харманли намаляват, отчетоха от Регионалната здравна инспекция. По тази причина грипната епидемия, която бе обявена до днес, няма да бъде удължаван.

В същото време се увеличават болните от грип в Свиленград, Любимец и Тополовград. В тези общини се обявява грипна епидемия от 10 до 16 януари включително.

Haskovo.info припомня, че Димитровград е в грипна епидемия до 10 януари включително.

По време на грипна епидемия се спират имунизациите, профилактичните прегледи, детските и женски консултации, плановите операции и свижданията.

Експертите отчитат, че студеното време е причина за намаляване на болните от грип.

Периодът на грипната епидемия не влияе на ваканцията на учениците.

Както Haskovo.info писа всички 11 общини в Хасковска област удължиха ваканцията между 1 и 3 дни. Причината е многото болни от грип и тежката зимна обстановка.

В община Хасково ваканцията се удължи с 3 дни и децата трябва да са на училище в четвъртък – 12 януари. С три дни се удължи ваканцията и в общините Димитровград, Харманли, Стамболово, Любимец, Тополовград, Ивайловград и Маджарово.

С два дни се удължи ваканцията на учениците в Свиленград и Минерални бани.

Учениците в община Симеоновград почиват в понеделник и трябва да са на училище във вторник – 10 януари. Малко по-късно кметът на Симеоновград издаде заповед 10 януари да е неучебен ден.

След започване на учебните занятия и ако има поредица от дни с много отсъстващи ученици е възможно обявяването грипна ваканция.

Още новини

loading...

Един коментар по “Грипът отстъпва в Хасково и Харманли, обявиха епидемия в 3 общини

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.