Хасково

Пожарната транспортира тежко болен, линейките сложиха вериги

Линейка отново не можа да пробие през преспите в Хасковско и се наложи намесата на пожарната. След обяд е получен сигнал за тежко болен мъж в ивайловградското село Белополяне.

Пожарната е влязла в селото и е транспортирала мъжа до линейката, която чакала на разклона за селото, съобщават от областна администрация..

Haskovo.info припомня, че рано тази сутрин пожарната извози родилка от село Дрипчево до АГО в харманлийската болница.

Линейките в Хасково вече сложиха вериги, защото особено по селата пътищата са много тежки в снега.

Сняг

Обстановката в областта остава сложна, заради непрекъснатия снеговалеж. Всички пътища в региона са проходими при зимни условия. Вече е възстановено движението по отсечката Симеоновград-Гълъбово. Там по обяд се наложи изцяло да се спре трафика, за се разчисти пътя от навяванията и да се изтеглят закъсалите товарни камиони.

Остава в сила ограничението за движение на тежкотоварни камиони над 12 тона за пътищата Тополовград-Харманли и Хасково-Кърджали през с. Мост. Няма пътни произшествия, няма бедстващи хора и сериозни инциденти.

Сняг

Продължава денонощната работа на всички институции в Хасковска област. Електрозахранването не е прекъсвало. Водоподаването е спряно единствено в Минерлни бани, но там се работи по аварията на една от помпите. Уверенията са, че скоро курортът ще бъде захранен с вода.

„Снеговалежите ще продължат, така че се обръщам към всички, ако е възможно да не предприемат пътувания, а ако все пак тръгнат на път да проверят автомобилите си, да ги заредят с гориво и да имат на разположение мобилен телефон за връзка, в случай на нужда“, призова Станислав Дечев.

При обхода на пътищата в региона днес бе регистриран ледоход по поречието на Марица в Димитровград и замръзване на голяма част от коритото на реката. При Свиленград замръзване е отчетено още тази сутрин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button