Хасковски фирми с финансиране за разкриване на 371 работни места

Хасково
Комисия

Фирми от Хасковска област ще получат финансиране за разкриването на общо 371 работни места. Това стана ясно на заседание на Областната комисия по заетостта.

Под председателството на заместник-областния управител Валентин Ангелов членовете на комисията оцениха и класираха постъпилите заявки от работодатели за участие в два проекта по ОП Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.

Първият проект е „Обучение и заетост на млади хора“. За наемане на работа на безработни до 29 г. са кандидатствали 47 фирми от региона. Всички те са одобрени, а ресурсът, който им се отпуска за осигуряване на 211 работни места е 715 354 лв. Тази сума е далеч под осигурения от програмата финансов ресурс за област Хасково в размер на 1 861 911 лв.

По втория проект „Обучение и заетост“ с предимство се ползват работодатели, които стимулират три целеви групи: трайно безработни с регистрация над 12 месеца, безработни над 54 г. и търсещи работа с основно и по-ниско образование. По този проект са класирани 33 фирми от Хасковска област, които осигуряват 160 работни места за 1 064 830 лв.

Още новини

loading...

2 коментара

  • И кого лъжете, че някой може да си намери работа в тоя град ако не е човек на втори трети и т.н. За хора без нужните връзки на високо ниво остават работни места на минимална заплата, безкрайно работно време и заробващи условия на труд. Това е ситуацията в града. Но вече добре се вижда, че когато по работните места са нечии некадърни подопечни или “интегрирани” роми нищо не върви. Кога ще разбирете, че ви трябват и магаретата, дето всичко могат и на работа носят, обаче те вече ще са измрели щото точно сте ги научили да не ядат понеже са на минимална заплата!

  • Лошооо!!!Мои съседи днес чупеха стари мебели,на площадката пред асансьора,не могат да се стоплят…тока скъп…дърва и въглища нямааа..в хасковкските пунктове…лошооо…сервитьорче ,гейче града ни управлява…

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.