Регион

Обявиха бедствено положение в Тополовград, села край Хасково без ток

Бедствено положение е обявено в община Тополовград. То е в сила до утре. Причината е, че част от пътищата в общината са непроходими.

Снегопочистващите машини са малко и не смогват, обясни пред Радио Фокус кметът Божин Божинов. Той обяви, че е възможно в близките часове да бъдат затворени всички пътища в общината. Снегът е много, има и вятър, очакваме големи снегонавявания, допълни Божинов. Основният проблем бил как ще бъдат снабдени с продукти част от селата утре.

Междувременно от Областна администрация съобщиха за Haskovo.info, че пет села край Хасково в посока Харманли по Е-80 са останали временно без ток. От EVN са започнали веднага работа по издирване и отстраняване на аварията, но още не е ясно колко време населените места ще останат без електричество.

Продължават и опитите за разчистване на основните пътища в региона. Haskovo.info припомня, че в е спряно движението по част от по-малките шосета в района на Свиленград и Тополовград. Периодично се затварят и други пътища, за да бъдат почистени от снега.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button