Хасково

10 села без ток, теглят закъсали коли с пожарната

В община Хасково от снощи без ток са 6 села – Стойково, Подкрепа, Родопи, Динево, Стамболийски и Любеново. Всички пътищата в общината са отворени, рано тази сутрин по пътя за Узунджово имаше аварирал лек автомобил, но към този час вече е изтеглен и пътят е отворен, съобщават от областна администрация. От пожарната са изтегляли закъсали коли в Хасковско и Свиленградско.

В община Димитровград пътищата са проходими, има 4 населени места без ток – Райново, Злато поле, Долно Белево и Брод. Работи се по отстраняване на аварията.

Обстановката в област Хасково остава сложна. Новият снеговалеж на места надхвърля 50 см.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия, има отделни участъци с временни ограничения. Най-важното е, че няма бедстващи хора, до всички населени места има достъп за снабдяване със стоки и за оказване на медицинска помощ. Това докладва на областния управител Станислав Дечев всички дежурни в институциите, които се грижат за сигурността на хората рано тази сутрин. В община Харманли новата снежна покривка е над 50 см. Там за всички коли са затворени отсечките Харманли – Остър камък – Ефрем. По пътя Харманли – Симеоновград временно през нощта бе спряно движението, заради аварирал тир, но към този момент всичко е наред.

В община Свиленград, на граничния пункт с Гърция два тира са блокирали площадката на самия пункт, в момента се работи по отстраняването им и отварянето на граничното трасе. По пътя Тополовград – Харманли и Тополовград – Радовец движението е преустановено за всички коли. В Тополовград няма бедстващи хора и няма недостъпни места, електрозахранването и водоподаването не са прекъснати.

В община Ивайловград има повреда в една помпена станция на ВиК, работи се по отстраняването й. Пътят Ивайловград – Крумовград е затворен за всички коли, заради сериозна снежна покривка и големи снегонавявания. Пътят Ивайловград-Любимец е отворен само за леки автомобили.

В останалите общини в област Хасково няма аварии, инциденти и специални ограничения. ВиК Хасково работи с екипите на енергодружеството за отстраняване на аврии на помпени станции , които захранват Хасково и Минерални бани и уверяват, че до сериозни проблеми с водозахранването няма да се стигне.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button