Хасково

Половин Хасково без вода, потече мътилка от чешми, чакат нови 10 см сняг

Заради авария на далекопровод на EVN, захранващ помпена станция „Узунджово-2“ близо половин Хасково е без вода.

Станцията е без ток от 21 часа снощи и е нарушено водоподаването към хасковските квартали „Младежки”, „Хисаря”, „Тракийски”, „Македонски”, части от „Овчарски” и „Червена стена”, съобщават от ВиК.

След отстраняване на аварията от EVN до пълното възстановяване на водоподаването ще бъдат необходими 16 часа, допълват от водното дружество.

Помпени станции без ток са и в Ивайловград и Минерални бани, където също има населени места без вода, допълват от областна администрация.

Читатели на Haskovo.info пък изпратиха снички, че от чешмите им тече мътна вода, която не става за нищо.

В същото време обстановката в Хасковска област остава сложна. Новият снеговалеж на места надхвърля 50 см. Най-много сняг падна през нощта в село Елена – 70 см. Във Вълче поле в родопската част на областта е 60 см, в Сакар в района на Изворово – около 30 см. В село Орешец покривката надхвърля 55 см, в Меричлери – 30 см, а в Стамболово – 40 см. Средно за областта новият сняг е половин метър, най-малко е в Любимец – 25 см. Важно е да се знае, че навсякъде снегът е на преспи, които трудно се пробиват и се налага включване на роторни снегорини.

Пътят за Симеоновград е проходим, там са разбивани огромни преспи, но сега движението е нормално за зимните условия и сериозната снежна покривка от 45 см за Симеоновградско.

Пътят Ивайловград – Крумовград е затворен за всички коли, заради сериозна снежна покривка и големи снегонавявания. Пътят Ивайловград-Любимец е отворен само за леки автомобили.

В останалите общини в областта няма аварии, инциденти и специални ограничения.

Според метеоролозите в ранния следобед ще започне да вали нов сняг. Очаква се в южната част на областта да натрупа доста, в Хасково се очакват нови 10 сантиметра.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.01.2017 14:13 14:13

Пак добре че сте го обяснили този път – „Заради авария на далекопровод на EVN…“. Дано най после хасковлии разберат, че проблемите с водата идват от там

Back to top button