Регион

И Иво Димов поиска от Кунева удължаване на ваканцията в Димитровград

Кметът на Димитровград Иво Димов изпрати писмо до министерството на образованието и науката, с което иска 12 и 13 януари да бъдат обявени за научебни дни в община Хасково.

Ниски температури, умерен до силен вятър, предизвикващ снегонавявания и значителна снежна покривка, са характеристиките на усложнената зимна обстановка в община Димитровград. Създали сме необходимата организация, извършват се необходимите дейности за осигуряване на максимално добри условия за проходимост на пътищата. За съжаление, прогнозите за следващите дни не са по-оптимистични, очакват се ниските температури, силния вятър и снеговалежите да продължат, се казва в писмото до министър Меглена Кунева.

Въпреки усилията ни, които включват и отопляне на сградите на общинските училища от няколко дни, нямаме категорична увереност, че в четвъртък учениците ще учат при нормални условия.

Температурите в класните стаи трудно ще достигнат до 18 градуса. Повечето от училищата в общината са средищни и в тях учат деца и от по-малките населени места, за които пътуването в тази усложнена зимна обстановка може да създаде рискови ситуации. Все още има и много болни деца и ученици. Детските градини в общината работят с по-малко от една четвърт от групите.

Всичко това ни дава основание да предполагаме, че в четвъртък и петък учебните занятия няма да протичат при оптимални условия, а е възможно и много ученици да отсъстват, описва кризисната ситуация в общината кметът Димов.

Haskovo.info припомня, че и кметът на Хасково Добри Беливанов изпрати писмо до МОН с искане за удължаване на ваканцията с 2 дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хасковлия
хасковлия
11.01.2017 14:08 14:08

Кунева, вземи едно отговорно решение и удължи ваканцията – та да те запомнят поне с едно добро на изпроводяк. Тук при нас е бедствие, независимо какво лъже губернаторът – от топлите кабинети и в телефонни разговори всичко изглежда много добре и нормално. Ама за обикновените хора с 15 годишни коли, макар и ъсс зимни гуми бедствието е пълно. А за пеходците е немислимо да ходят до по-далечни дестинации.

Пеньо Пенев
Пеньо Пенев
11.01.2017 15:09 15:09

Абе Това Лъжливо Овчарче докога ще го пускате по новините ?????
Докога ще му слушаме партийните речи, които вади от стария гардероб с нафталина ???
Мерцедеса му струва повече от всичките заплати, които някой от поробените Българи взима за целия си живот …

Пеньо Пенев
Пеньо Пенев
11.01.2017 15:19 15:19

Софийската районна прокуратура е прекратила проверката срещу бившия депутат от ГЕРБ Иво Димов, сега кмет на Димитровград, за представяне на фалшива диплома за висше образование. Мотивът за прекратяване на проверката е, че никой в парламента не се е сетил как копие от дипломата е попаднало в НС, съобщи Mediapool като се позова на говорителя на СРП Руси Алексиев.

Про-комунистическата Куратура един ден ще бъде извор за вдъхновение на много Комици!!!

Back to top button