Регион

Трето огнище на птичи грип в Хасковско, унищожават 12 000 патици и в Малево

Трето огнище на птичи грип е констатирано в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция по безопасност на храните.

Болните патици са в птицеферма в хасковското село Малево. Предстои унищожаването на 12 000 патици там.

Днес вече е приключило унищожаването на над 80 000 патици в бившия птицекомбинат в Хасково и в димитровградското село Каснаково.

Във връзка с огнищата от птичи грип министърът на земеделието и храните Десислава Танева издаде заповед за забрана на пернат дивеч в 35 общини, сред които са Хасково, Димитровград и Стамболово. Община Стамболово е в списъка, защото е твърде близо до с. Малево.

От ОДБХ очакват резултатите от още проби, взети от птицеферми в Хасковска област.

Малко по-късно от община Харманли съобщиха, че птичи грип е констатиран и в село Доситеево.
Предстои близо 20 000 птици да бъдат умъртвени по хуманен начин и загробени, с цел предотвратяване разпространяването на заразата.

Пристигнаха и резултатите от нови проби, които показват, че птичи грип има и във птицеферма в хасковското село Манастир.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.01.2017 14:34 14:34

Малевския Мишо вижте как е изчистил снега! Една снежинка няма! :))))

Back to top button