Хасково

Областният оспори решение на общинския съвет, облагодетелстващо кабелните оператори

Областният управител Станислав Дечев оспори решение на общинския съвет от ноември миналата година, с което се намаляват цените за изграждане на законни подземни кабелни мрежи.

В докладната на кмета Добри Беливанов бе записано, че сегашните такси са въведени в периода 2009 – 2010 г. и са с нереално високи цени. Според вносителя те правели почти невъзможно подземното изграждане на електронни съобщителни мрежи. Поради тази причина Хасково било изостанало значително от други областни центрове като Пловдив, Стара Загора и Бургас, които създавали подходящи условия за развитието на електронните съобщителни мрежи и съответно тяхното подземно изграждане.

От областна администрация обаче оспорваха решението на общинския съвет по жалба на съветника от Коалиция „За Хасково“ Георги Пеев. Мотивът за оспорването е, че не са спазени законовите срокове, в които предложението е трябвало да престои на сайта на общинския съвет.

Докладната е публикувана на страницата на общината на 10 ноември 2016 г. и така до нейното приемане са минали само 15 дни. Така минималният срок от 30 дни не е спазен, се казва в заповедта за оспорването на областния управител.

Препис от заповедта са изпратени на кмета на община Хасково и на председателя на общински съвет – Хасково за сведение, а на Административен съд – Хасково по компетентност, заедно с материалите по преписката за произнасяне по същество.

Областният управител оспорва и решението на местния парламент с което се предоставиха 3 хижи на ловците в селата Динево, Войводово и Стамболийски. Причината е, че за взимането на това решение е необходимо квалифицирано мнозинство от 27 гласа „за“, а в случая то е подкрепено от 23 съветници при присъствали 38.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Росен Пиянков
Росен Пиянков
12.01.2017 20:18 20:18

Уаууу, в Хасково-Минет сега сигурно газ пикаят от яд.Очаквайте там скоро компромати срещу областния управител.

Шена Зъбан Делчева
Шена Зъбан Делчева
13.01.2017 10:37 10:37
Отговор до  Росен Пиянков

Шена Зъбчатката сигурно налага Росен Пиянката по сврачето гнездо с некой кабел.

Анонимен
Анонимен
13.01.2017 9:10 9:10

Брейййй нима е възможно това? Чудо. Ама не бързайте, всичко ще отшуми пак.

призив
призив
13.01.2017 10:10 10:10

Айде сега след областния да си ходи и оная простата М-ка, дето е заграбила половината град, дето на всеки кмет теманета прави и се продава на всяка власт, само и само да си запази паркингите и бизнеса. Ама гърбовете зад нея падат един по един – ще падне и тая ми се струва! Малко далавери заплете в последните години, пък и нещо си повярва, че е интелигенция и хайлайф – те простите патки от село, бързо забравят от къде са тръгнали и как са се добрали до града.!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button