Регион

НАП издирва с полиция 8 търговци на Неделния пазар в Димитровград

Издирване на 8 търговци на Неделния пазар в Димитровград поиска Националната агенция за приходите от МВР, съобщават от НАП в Хасково.

Искането е по повод неявяване на търговците въпреки предупрежденията на Агенцията за приходи и липса на съдействие за провеждане на контролни действия по време на акцията в края на миналата година.

323-ма търговци с общо 349 обекта провериха данъчните на Неделния пазар в Димитровград през последните два месеца. Санкционирани са 18 лица заради продажби без регистриран касов апарат, не издаване на касови бележки и установени разлики между касовата наличност и отчетените приходи от продажби.

Припомням, че проверките на пазара бяха координирани от Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

Целта им бе да се проследи движението на турско и китайско карго, както и спазването на данъчното и осигурително законодателство на най-голямото подобно тържище в региона. В проверките, освен екипи на НАП, участваха служители на ГДБОП, Икономическа и охранителна полиция, Комисията за защита на потребителите.

Със съдействието на Икономическа полиция бе заловено лице, предлагащо за продажба фактури. Към момента са възложени данъчни проверки на лицето и баща му, за които има предварителна информация, че притежават скъпи недвижими имоти и луксозни автомобили. Проверките ще установят произхода на средствата на двамата за поддържане подобен стандарт на живот.

Установени бяха четирима търговци, действащи на Неделния пазар, с натрупани данъчни и осигурителни задължения към бюджета. Общият дълг на четиримата възлиза на почти 50 000 лв., а за принудителното им събиране са предприети действия от публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пипи
Пипи
17.01.2017 13:35 13:35

Явно е по добре да краде или да увиснеш на социални помощи.Държавата с нещо да е подпомогнала развитието на дребния бизнес освен да пречи с хиляди измислени нормативи…..Оставете хората да си изхранват семействата….проверете държавните далавери с техните консултантски шофьор ни фирми,които прикриват данъци и присвояват държавни пари.

Back to top button