Хасково

Арестуваният с хероина на Капитан Андреево влязъл в България по погрешка

22-годишният македонски гражданин, етнически албанец Сунай Мемеди, за който Haskovo.info писа, че е арестуван на ГКПП „Капитан Андреево“ с 6.8 кг. хероин, заяви пред Хасковския окръжен съд, че влязъл в България по погрешка.

На родения в Скопие младеж бе назначен преводач от македонски. В колата му Мерцедес на 13 януари митничарите открили 40 пликчета с дрогата на стойност 618 300 лв.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка „задържане под стража“. Ако бъде признат за виновен Мемеди го грози затвор от 15 до 20 г. затвор и глоба между 300 000 и 400 000 лв.

Пред разследващите и пред съда Мемеди заяви, че влязъл в Турция от Гърция, закъдето се бил запътил. Той знаел, че в Мерцедеса има голяма сума пари, но не и наркотик. Занимавал се със земеделие в родината си и бил на социални помощи като безработен. Той поиска да му бъде наложена мярка „парична гаранция“, която щяла да бъде платена от баща му, който също беше в съдебната зала.

В крайна сметка окръжните магистрати оставиха македонеца в ареста, защото макар че съдейства на разследващите може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението в което е обвинен, има реална опасност да извърши друго престъпление и да се укрие.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд в тридневен срок от днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.01.2017 20:02 20:02

Zasto be Hyiove ste my naznachili prevodac ot Makedonski sled kato makedoncite govoriat na Balgarski s Petrichki dialekt?

Back to top button