Хасково

Пускат тока в МБАЛ-Хасково, три села остават без вода

Аварията, която остави 3 отделения в МБАЛ-Хасково без ток от вчера в 14 часа, тази вечер беше отстранена.

Подменени са около 12 метра изгорял подземен кабел от трафопоста зад старата морга. Работници от частна фирма подменяха цял ден кабела под голям чадър. Преди това от EVN със специален уред са локализирали аварията.

Очакванията са тази вечер да бъде пуснато електричеството на УНГ, Урология и Инфекциозно. Близо двайсетината пациенти, които бяха преместени в други отделения ще бъдат върнати утре, съобщи за Haskovo.info изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов.

Авария

Обстановката в Хасковска област към този момент е спокойна, но снеговалежът се увеличава, предупреждават от областна администрация. Тази вечер и през нощта ще завали обилен сняг в цялата област, дори и на местата, където днес валеше дъжд. Обстановката ще се усложни, навсякъде има опасност от поледици.

Предупредителният жълт код за опасност от сняг и поледици остава в сила и за 18 януари.

Днес няма затворени пътища, няма наложени ограничения за движение. Във всички населени места има ток, вода няма в три ивайловградски села – Орешино, Черничево и Пелевун. По тези аварии се работи и скоро ще бъдат отстранени.

Автомагистрала “Марица“ се чисти. Областният управител Станислав Дечев предупреждава хората за тежката пътна обстановка и призова, ако е възможно да се избягват пътувания.

Авария

Хората трябва да знаят, че снеговалежите ще продължат до петък. В събота и неделя ще спре да вали, но температурите ще паднат рязко. Това, което показват за сега прогнозите е, че от понеделник пак ще завали сняг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button