Хасково

Програма срещу домашното насилие влиза и в училищата

От хасковския клон на Фондация „Български център за джендър изследвания“ разработват програма, насочена срещу домашното насилие, която да влезе и в училищата. Първото школо партньор ще е хасковското СУ „Паисий Хилендарски“, обяви на пресконференция Кристина Йорданова, ръководител на проекта „Казвам Не на насилето у дома“ на правосъдното министерство.

Целта е мониторинг, ранна превенция и защита от домашно насилие, чрез пилотно въвеждане на специализирана учебна програма за превенция и защита, наблюдение на дела и предоставяне на качествени социални услуги за пострадали и извършители на домашно насилие.

Инициативата стартира на 23 декември и ще продължи 7 месеца. Така се осигурява продължаване на безплатните услуги за пострадали от домашно насилие – социални, психологически, юридически консултации и консултации с трудов посредник. Продължава Специализираната програма за извършители на насилие.

Пресконференция

На конференцията присъстваха представители на Районен съд – Хасково, полиция, Дирекция „Социално подпомагане“, Регионално управление на образованието – Хасково и СУ „Св. Паисий Хилендарски“, които изразиха своята подкрепа за изпълнение на проекта.

От Фондацията обясниха, че при последните си беседи с ученици, почти навсякъде е имало индикации за деца, жертви или свидетели на домашно насилие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
един от вас
един от вас
19.01.2017 18:39 18:39

Агрономката Мария Кунчева какво търси между специалистите по психология. Навярно смята,че като се е преквалифизирала за пед.съветник в СУ Паисий , си е разширила селския кръгозор, ама той й си личи отвсякъде. Какво дом.насилие, каква подкрепа. Тази жена има сърце само за себе си и семейството си. Останалото е мазнене,интриганстване и раболебство пред директорката Стайкова. Зер без нея ще си загуби добре платеното си местенце и да се върне към старата си професия, а там кинти и проекти нямаааааоо

Back to top button