Хасково

Обявиха конкурс за председател на Хасковския окръжен съд

Процедура за избор на административен ръководител на Хасковския окръжен съд обявиха от Висшия съдебен съвет.

Причината е, че на 1 март изтича мандата на сегашния председател на съда Миглена Тянкова.

Конкурси по същата причина са обявени и за административните съдилища в Разград и Ямбол и районните в Берковица и Чирпан.

В 30-дневен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“ могат да се подават предложения за назначаване на административен ръководител на съответния съд.

Междувременно, съдийската колегия на ВСС с 11 гласа „за“ и 0 гласа „против“ образува дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на съдия Елена Тодорова от Районен съд – Свиленград.

Предложение за това е направено от Миглена Тянкова, за допуснати от съдия Тодорова дисциплинарни нарушения – системно неспазване на сроковете, предвидени в процесуалните закони, бездействие, което неоправдано забавило производството по 4 граждански дела, както и неизпълнение на други служебни задължения, които рефлектират върху престижа на съдебната власт.

В част от проверявания период съдия Тодорова е била председател на свиленградския съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
25.01.2017 14:42 14:42

А кака Милена нямали да се кандатира ПАК Този КОКЪЛ не е за ИЗТЪРВАНЕ

Back to top button