Спорт

Най-здравите тенисистки спорят за титлата в студа на Кенана

Започнаха срещите от основната схема на Държавното първенство на закрито за юноши и девойки до 18 г. в Хасково. Домакин на надпреварата е тенис клуб „Хасково“, а мачовете се играят в комплекса в парк „Кенана“. Хасковлии отпаднаха в квалификациите.

В схемата са по 16 юноши и девойки. Тази сутрин първи на двата корта излязоха момичетата. Климатиците на залата трудно преодоляваха силния студ от минус 12.4 градуса навън, като първите срещи се изиграха при температура около 8 градуса. По обяд градусите вече бяха десетина.

Тенис

Въпреки това много от девойките не си промениха спортната екипировка и излязоха по шорти и къси поли. Други обяче се застраховаха с клинове и горнища с дълъг ръкав. В следобедните часове се състезаваха момчетата.

В квалификациите участваха 48 тенисисти, сред които и хасковлиите Моника Владимирова, Берна Алексиева, Васил Иванов и Ангел Иванов, като Моника отпадна на крачка от основната схема.

Топ поставен в основната схема при юношите е Калоян Димитров (ТК „Стоянстрой“), а при девойките водачка в схемата е миналогодишната шампионка Михаела Кафтанова (ТК „Дема“).

Тенис

Финалите на сингъл са на 1 февруари, а ден по-рано приключва надпреварата на двойки.

В средата на февруари на Кенана ще се проведе турнир за тенисисти до 14 г., в началото на март – до 12 г., а от 10 до 17 април – до 18-годишна възраст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button