Хасково

405 вече декларираха доходи пред НАП, слагат им и баркод

Данъчна декларация за доходите с баркод и тази година гарантира на клиентите на НАП липсата на грешки при попълване.

Той трябва да се изтегли на компютър и да се попълни в режим „офлайн“, уточняват от офиса в Хасково. Подаването на декларацията с баркод елиминира риска от технически грешки, тъй като дължимият данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за получени доходи и ползвани данъчни облекчения.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физически лица изтича на 2 май, а 405 жители на областта вече обявиха доходите си пред НАП.

Нов момент от тази година е, че гражданите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, който са декларирали пред приходната администрация с годишната данъчна декларация.

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, а срокът за това е до 30 септември на текущата година. Досега физическите лица имаха възможност да подават корекции не по-късно от законовия срок за деклариране на доходите – 30 април.

От офиса на Агенцията напомнят още, че при подаване на декларации и документи, клиентите следва да се легитимират с личен документ за самоличност, независимо от избрания офис на НАП или пощенски клон. Препоръчително е да са попълнили телефонен номер за контакт и разбира се, да са подписали подаваните документи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button