Любопитно

Езиковата подготвя екип от млади журналисти

Клуб „Млад журналист“ вече е възстановен в хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“, а негов ръководител е преподавателят по български език и литература Диана Бонева.

В клуба членуват ученици от 8 до 11 клас, които през изминалите месеци посетиха регионални медии и се запознаха с начина, по който работят професионалните журналисти.

Младите журналисти се учат да пишат новини, да оформят заглавие, подзаглавие и съдържание на една статия. Най-младият и най-активен автор в клуба пък е осмокласникът Павел Данев.

Клубът вече има и свой сайт – Училищен вестник „Златаров“, в който младите журналисти публикуват свои текстове. Сайтът е дело на Никола Павлов от 10 клас.

В рубриките Изкуство и спорт, Ученически съвет, Интервю, Споделено, Красиви всеки ден, Постижения могат да се прегледат техни репортажи, коментари, интервюта и фотоси.

Клуб „Млад журналист“ към Езиковата, е създаден през 2011 г. Още тогава клубът си поставя за цел да информира учениците на гимназията и техните родители за всичко важно и интересно, случващо се в училище, като в същото време се стреми да обучава гимназистите, желаещи да се занимават с журналистика, как да пишат статии и да отразяват новини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ДЖЕЙ ЛЕНО
ДЖЕЙ ЛЕНО
30.01.2017 21:14 21:14

един виц по темата: Студенти по журналистика се дипломират, деканът казва: Колеги и сега един последен, но много ценен съвет! Ако искате да напишете яка новина обърнете фактите, например ако куче е ухапало човек, вие напишете новина със заглавие „Човек ухапа куче“! ……И сега сериозно! Ориентирайте се към нещо стойностно-журналистиката определено не е такава! Давам Ви пресен пример със следното заглавие „Няма виновни за наводнението в Бисер!“ След като прочетете новината разбирате, че има 10 000 станици по делото, но не е ясно кой е виновен! Ок-а къде е журналиста? Има или не разследващи журналисти? Чия собственост е бил язовира, причинил наводнението? Наистина ли кметицата на с.Бисер е предупредила хората? Някой помагал ли е да се извадят хората от къщите? Къде по-лесно е да се каже „няма виновни“ и хората които четат пак да кажат е.ахти ш.баната държава! Така че един безплатен съвет-изберете си друга професия-журналистиката само сее негативни новини и емоции!

Анонимен
Анонимен
30.01.2017 21:50 21:50
Отговор до  ДЖЕЙ ЛЕНО

Първо – журналистите не са разследващи органи, за целта има прокуратура и следствие. Второ – за примера с Бисер – журналистите отдавна са посочили кой и какво отношение е имал към язовира. И като цяло имате много грешна представа какво е журналистика.

Джей Лено
Джей Лено
31.01.2017 9:15 9:15
Отговор до  Анонимен

Като цяло имам съвсем точна представа, ако вие смятате че няма нужда от разследващи журналисти значи гледате само нова телевизия и Ана Цолова, съветвам ви да понаучите някой чужд език, например английски и да погледате Си Ен Ен и Аманпур например и след това пак да спорим-нивото на Бг журналистика е на ниво махленска клюка, една от причините е че Бг журналисти не четат, нали знаете кака свършва оня виц „Чукчата е писател, а не читател!“ Прочетете нещо, образовайте се и тогава нека поспорим пак.

Пост
Пост
01.02.2017 16:18 16:18

Трябва да се чете, а тези, дето копипействат „новини“ и се изживяват като журналисти създават лош имидж на професията. Други са обикновени служители писарушки,продажни души, слугуващи на властта и бизнеса.

Back to top button