Хасково

Не чистят черните пътища във вилните зони от сняг, лед и висулки в центъра

Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че от падането на снега в района на ДАП-а не е чистено.

Хората много трудно излизат за работа и да закарат децата си на училище и детска градина.

От общината съобщиха, че черните пътища във вилните зони не са включени в снегопочистването.

Сняг

В същото време централни улици южно от читалище „Заря“ продължава да са покрити с дебел лед, тротоарите са заледени и затворени, а над тях висят огромни висулки.

Сняг

Опасни ледени висулки продължават да застрашават пешеходците по тротоара до съда.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

17 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
И кво?
И кво?
03.02.2017 11:00 11:00

Там пред тия магазини на снимката собствениците да длъжни да си изчистят, какво са се заоплаквали! Заслужават да минаг да ги глобят за дето хем са прости и не си знаяг задълженията, хем мрънкат и искат някой да им бърше з.дн..ка

Елена от Кенана
Елена от Кенана
03.02.2017 11:04 11:04

Домсъвета на тоя блок защо не се сети че тротоара си е техен??? Ппред входа не са си изчистили. Там да припомня живеят стари комунистически величия които са свикнали друг да им върши работата. И висулките кой трябва да ги бутне да паднат??? Живеещите в блока как да влезе пожарната в апартамента ит да ти събори висулките. Не мога да разбира как можеш да се оплакваш че самият ти не си си свършил работата…българска работа та чак хасковска

Вълкан
Вълкан
03.02.2017 11:07 11:07

Ако сега минат да ги наглобяват всичките живеещи там, че не са си махнали висулките и, че пред входа им е поледица дали няма да реват?! Със сигурност ще са много недоволни. До кога ще чакаме някой да ни върши работата не знам?! Гражданите чистят сами прилежащите тротоари а така също пред входовете -фиримте чистят пред офиса и магазина си… има си наредби

Трън
Трън
03.02.2017 11:19 11:19

Едно време даже не идваше снегорин до вилмиъе зони, освен до вилата на бившият диктатор. Ние си викахме и си плащахме като попове! Снегорин как да влезне в черния път като е теден точно колкото за една кола??? що за тъпотия. Още и още си ровят колите и хвърлят снега на пътя. Снегопочистването е светлини година напред от това, което живущите във вилната зона сме виждали!

Виладжия
Виладжия
03.02.2017 11:21 11:21

А вилните зони сигурно се облагат със същите данъци, но нямат честта да бъдат включени в графика на общината. За ВиК, Енерго и други – плащане редовно, за ремонти и поддръжки – да се оправят!

гражданка
гражданка
03.02.2017 11:31 11:31

Черните пътища не били включени,а главните пътища включени ли са,пътя през Кенана,който и изход на града е изчистен в едната посока,а другата е оставена на слънцето.Срамота,та нали и ние плащаме данъци колкото и останалите?

хахахаха
хахахаха
03.02.2017 11:32 11:32

смешно е вече, занимавате драгия читател с глупости мисля :) ами да си изчистят, тяхно задължение си е на живущите, ама стана модерно кмета да е виновен. За разлика от жителите, общината продължава да чисти по график, а тези които пред входа не са си изчистили, нека потърсят Арменския поп и да му се оплачат

Красимир
Красимир
03.02.2017 11:43 11:43

В крайна сметка да се даде някакъв срок на собствениците да си почистят леда и висулките пред сградите и ако не го направят да им наложат едни солени глоби и с въпросните средсва да се изчисти и да се научат малко на ред. Че не е шега в крайна сметка може някой човек да падне да се удари а тогава вече е непоправимо. Така ,че по сериозно и от двете страни.

Кенанеца
Кенанеца
03.02.2017 11:51 11:51

А те решиха има нов кмет трябва да ни направи като Дубай например… а че за да станем такива трябва нещо да направим и ние. И моите висулки не са изчистени от къщата ама висят над двора…те могат да цапардосат само мене. И като текат се залежда моята си пътечка. Обаче като живееш на такова място трябва да се съобразиш и да си изчистиш поне пред входа и как не ги дразнят тия висулки провиснали над терасата….
А относно вилните зони. ДМайка ми са във вилна зона “ Кенана“ друга зима ги прибирах у нас за да не се мъча да ходя до там-нямаше път. Сега са си на вилата и нямам проблем с придвижването до там. Не е на асфалт-щото отдолу е чакъл хахаха ако заоре тоя багер после ще ми е кално затова съм си доволен. Много по-добре е от колкото преди години. А и такъ сняг и студ от сигурно от 30 години не е имало. абе какво стана с това глобално затопляне бе….къде избяга? хахаха

кажи им
кажи им
03.02.2017 12:05 12:05
Отговор до  Кенанеца

а не те просто си мрънкат, то за такива угодия няма…искат освен това не просто да станем Дубай, а веднага ако може…смях…ама и преса си търси сензации та затова е

Умен
Умен
03.02.2017 11:52 11:52

Нещастни гербаджийски тролове, а улицита КОЙ трябва да я изчисти??? И него КОЙ ще го глоби???? Тъпаци! Всички марш към Симитли!!!

КРАЙНО ВЪЗМУТЕН
КРАЙНО ВЪЗМУТЕН
03.02.2017 12:55 12:55

Общинарите да мълчат и да не пишат тука празни хвалебствия, защото направиха за смях града. Такова безхаберие е нямало никога. Направо са смешни тука пишещите лизачи. Абе слепи ли сте вижте в какво окаяно състояние е целия град. Заледени улици и тротоари до немай къде. Нищо не е изчистено. Срам, срам за тоя кмет и тая община. Пък за кучетата да не говорим, скоро ще ходим въоръжени навсякъде. А и вода нямаме. А и не светят лампите по улиците. А и боклуци навсякъде. С една дума – ЛЕД, ТЪМНИНА, БЕЗВОДИЕ, МРЪСОТИЯ, ПСЕТА…..ХАОС

общинар
общинар
03.02.2017 14:07 14:07

О я стига с тая мантра- тъмно, мръсно,кучета сняг. Изтъркахте се едни и същи плювалници! Зима е, както казваше бившия за ваше съжаление кмет Георги Иванов през май сняг няма да има, пясък има по едни топли места в изобилие които иска да ходи там!

гражданин
гражданин
03.02.2017 15:17 15:17

Общинаре, като толкова мразиш Георги Иванов, защо повтаряш неговите приказки и ми натрисаш неговите съвети какво да правя в снега. Остави го Георги Иванов, крайно време е да го забравите и да си гледате работата. Та кажи с какво твоята община осигури някакво удобство за придвижване на гражданите през последния месец? Остави ги да се трошат по леда и да се чудят как да стигнат поне до „изчистените“ булеварди, защото другото е непроходимо.

Гражданка
Гражданка
03.02.2017 21:19 21:19

А ти гражданино премести ли си колата дето си я спираш пред къщи?Колко ли ти е широко сокачето? Нашата в центъра до ДНА си признаваме, че не изкарахме колите и в мястото между тях двата реда таратайки не може да влезе снегорин…и не мърморим . Пък и няма къде другаде да спрем. Така е било винаги! Не само сега от 35 години съм „снаха“ на тая улица. Като не е възможно не е. Хайде да не искаме невъзможни неща. Господ явно не е хасковлия да пусне това слънце да стопли ,да стопи тоя сняг. явно се изнервихме всички вече с него

гражданка в село раждана
гражданка в село раждана
03.02.2017 22:08 22:08

Любопитно ми. Навсякъде се тръби, че тротоара пред моя дом е мой. Добре, така да е. Това означава ли, че мога да си сложа сама някакви приспособления, които да не позволяват съседите да го ползват като паркинг? Ако ги сложа ,без да съм платила и уведомила общината, няма ли да дойдат да ми кажат, че е техен и нямам право да постъпвам така. Та, любопитно ми ЧИЙ в крайна сметка е тротоара пред дома ми. Благодаря на тези, които ще си направят труда да ми отговорят, а ако ми отговори и отговорно лице, ще съм още по-благодарна….

Ж
Ж
04.02.2017 10:58 10:58

Можеш разбира се. Сложи си големи бетонни саксии, посади някакви цветя или зеленини и хем ще е красиво, хем ще могат да минават пешедоците по тротоара който е за тях, хем никой няма да може да паркира. Аз така съм си решил проблема.

Back to top button