Хасково

НАП с 228 изпълнителни дела срещу хасковски длъжници за месец

228 длъжници от областта с неплатени ДДС и други данъци от края на 2016 г. са в процедура по събиране на задълженията с изпълнително дело, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

При всички тях има не плащане на суми за период по-дълъг от 2 месеца. Общо в страната тези лица са 8000, като всички те ще получат тези дни от Агенцията покана за доброволно плащане в 7-дневен срок.

От НАП препоръчват всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения, дължими към бюджета, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код и с електронен подпис в Портала за е-услуги на НАП.

От Приходната агенция апелират още своите клиенти до 7 дни след получаване на съобщението да погасят задълженията си, както и да осъществят незабавен контакт с публичен изпълнител от дирекция „Събиране“, ако вече е образувано дело. Това е необходимо, тъй като плащанията по делото трябва да се направят по специална банкова сметка на НАП.

В случай на финансови затруднения длъжникът може да предостави обезпечения и да обсъди с публичния изпълнител възможност за краткосрочно погасяване на дълга на части.

Предмет на принудителното изпълнение в подобни случаи е цялото имущество и доход на длъжника. Възможните мерки са налагане на запор на банкови сметки, на работна заплата, на автомобили и на недвижими имоти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button