Хасково

Розалин Трендафилов встъпи в длъжност във ВСС

Новоизбраният член на Висшия съдебен съвет Розалин Трендафилов встъпи официално в длъжност днес, съобщават от ВСС.

Той ще участва в първото заседание на Прокурорската колегия на 8 февруари.

Както Haskovo.info писа, Трендафилов е първият член на ВСС, избран пряко от Общо събрание на прокурорите на принципа един прокурор, един глас, както и първият кандидат за член на Съвета, за който бе проведено електронно дистанционно гласуване, в съответствие с измененията на Конституцията на България и на Закона за съдебната власт. Кандидатурата му бе издигната от прокурорите от съдебно – следствения район на Хасковската окръжна прокуратура.

Новоизбраният член на ВСС получи подкрепата на 1086 от имащите право на глас 1507 прокурори в страната. Преобладаващата част от тях дадоха вот чрез системата за електронно дистанционно гласуване.

Трендафилов започва юридическата си кариера през 1975 г. като стажант – съдия в Окръжен съд – Хасково. На 1 октомври 1977 г. встъпва като заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Димитровград, а от 3 май 1979 г. до 22 март 2010 г. е районен прокурор там.

В периода от 1 юни 2010 г. до момента бе заместник–окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button