Хасково

Едва 132 ученици на областния кръг по български, 160 са по английски език

Едва 132 ученици се класираха за областния кръг на олимпиадата по български език и литература, който се проведе в хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“.

За сравнение през миналата година децата, стигнали до тази фаза на олимпиадата бяха 148.

Сега учениците, класирани за областния кръг са от общините Хасково, Димитровград, Свиленград и Харманли.

Олимпиада

Националният кръг по български език и литература за 11 и 12 клас е в Габрово от 8 до 9 април, а този за 7 клас – в Стара Загора от 10 до 11 април

Също днес в хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ се проведе и областният кръг по английски език, за който се класираха 160 гимназисти от 8 до 12 клас. Те са от Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград и Любимец.

Олимпиада

Децата работиха 4 часа, като това е единствената олимпиада с диктовка, обясниха от Регионалното управление на образованието.

За да се класират за Националния кръг, който ще е в Благоевград на 11 април, учениците трябва да изкарат поне 90 от максималните 100 т.

Олимпиада

Учениците са в междусрочна ваканция, а днес имаше деца, които се явиха и на двете олимпиади.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кажете истината
кажете истината
06.02.2017 22:27 22:27

И тези деца са ви много! Сбъркахте ги децата от олимпиади и то като ги задължавате и заплашвате с по ниски оценки. Привиквате ги така и в събота и в неделя, сега и през ваканцията – изобщо здраво сте се хванали от нашите деца пари да вадите. това не е образование, не са доброволни състезания. Това се едни сметкаджийски сметки, за рейтинг и пари на директорите.

колелото на съдбата
колелото на съдбата
06.02.2017 22:52 22:52

Как не разбрахте, че тези олимпиади са жизнено необходими, най вече на РИО-тата. Те ако олимпиади не организират каква друга работа имат. Едни смотани чиновници наврени в канцелариите из цялата страна. Стоят и измислят или разпространяват спуснати отгоре глупости! Ей това представлява образованието – едни неуки, непознаващи системата и дори не живеещи сред обикновените хора чиновници измислят или преправят закони, създават статукво, издават учебници, разписват правила и размахват пръст. Учителите пък цоцат от частни уроци – необходими за олимпиади, за взимане на матури и приемни изпити. После се правят едни стъкмистика колко били елитни училищата и едни пари и бонуси се отпускат на директори и директорки – които най-малко имат роля в учебния процес. И се усвояват под формата на точки и по-високи заплати на дружките и приближените. и кръгат зе затваря, за да се завърти отново.

родител
родител
07.02.2017 9:48 9:48

Защо по време на ваканцията се организират тези олимпиади??? Има ли някъде предварително обявен график за това? А децата, които имат планирани екскурзии, при това училищни как участват?

мнение
мнение
07.02.2017 13:15 13:15

Тези олимпиади за еднин голям ТРЪН още от социалистическо време. Крайно време е да се забранят тези олимпиади, или поне да не бъдат функции на училищата. Те са инструмент за натискане на учениците, за задължава, за принуждаване. Как няма да ги карат насила, като очевидно учителите имат полза от това. А дори и да нямат директорките натискат учителите пък те децата. Нека се направи така, че тези олимпиади да нямат нищо общо с училищата – нали си има оценки в училище! Винаги има амбициозни родители, които са готови да пратят децата си на всеки конкурс и олимпиада. Но когато учениците са карани насила едва ли не под строй – какви резултати очаквате. Правете си статистиките и стъкмистиките без да тормозите децата в училище!

така е
така е
07.02.2017 13:17 13:17

Точно така се процедира в училището на оная проста директорка бостанджийка! Под строй!

Back to top button