Хасково

19 пощенски станции в Хасковско приемат данъчни декларации

19 пощенски станции в Хасковска област приемат годишни данъчни декларации до 2 май, съобщават от офиса на НАП в областния град.

Три от станциите са в областния град – Централна поща и клоновете в кварталите „Орфей“ и „Болярово“. Споразумение с пощите за прием на данъчни формуляри НАП има също за две станции в Димитровград и за една във всяко по-голямо населено място в областта: Харманли, Тополовград, Ивайловград, Свиленград, Любимец, Минерални бани, Стамболово, Меричлери, Горски извор и други.

Служителите на пощите, които ще приемат годишни данъчни декларации преминаха преди дни специализиран курс, в който експерти от офиса на НАП в Хасково ги обучиха какви документи да изискват при приема на формуляри, за кои задължителни данни да следят дали са попълнени и други.

Декларации на място в пощенски станции ще се приемат до 2 май, когато изтича крайния срок за деклариране на доходите от предходната година, уточняват от НАП. Подаването на гише в пощенски клон ще спести пътуването на живеещите извън Хасково, които не използват интернет.

Иначе най-лесният и бърз начин за деклариране на доходите е по електронен път с персонален идентификационен код или с електронен подпис.

Плащането на дължимия данък пък става по банков път, чрез електронната услуга на НАП, за която е необходима регистрация в ePay или чрез пощенски запис, като за улеснение на клиентите си, администрацията е публикувала в сайта си примери на пощенски записи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button